Ekonomi 6.5 milyon TL’lik ‘çeyiz’

6.5 milyon TL’lik ‘çeyiz’

25.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gençleri evliliğe teşvik etmek amacıyla oluşturulan ‘Çeyiz Hesabı’ uygulamasına üç aylık sürede yaklaşık 13 bin kişinin başvurduğu açıklandı. Hesapta biriken para miktarı 6.5 milyon lirayı geçti.

6.5 milyon TL’lik ‘çeyiz’

Bu hesabı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı maddi sıkıntılar nedeniyle yuva kuramayan çiftler için 18 Nisan 2016 tarihinde başlatmıştı.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, ‘Çeyiz Hesabı’ uygulamasının gençlerin mutluluklarına ve geleceklerine verilen önemli bir destek olduğunu söyledi. Kaya, hesapta biriken paraya devletin verdiği katkı payı ile çiftlerin beyaz eşya ve çeşitli ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabileceğini belirtti.

27 yaş sınırı var

Kaya, Çeyiz Hesabı’na 27 yaşını doldurmadan ilk evliliğini yapacakların başvurabildiğini, 18 yaşından küçükler için de velilerinin hesap açtırabildiğini anımsatarak, şunları söyledi:

“Erken yaşta evliliklere kesinlikle karşıyız, bu evlilikler birçok sosyal probleme yol açıyor. Uygulamanın ilk evlilikler için geçerli olması ve birikim için gerekli zaman da göz önünde bulundurularak 27 yaş sınırı konuldu. Ekonomik ve sosyal faktörler, detaylı bir şekilde düşünülerek hayata geçirilen bu uygulama genç nüfusun artırılması hedefimize de uygun.”