Ekonomi ‘6 milyar dolar’ verdi düşmana şeker atacak!

‘6 milyar dolar’ verdi düşmana şeker atacak!

04.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dijital oyun sektörü tarihinin en büyük satın almalarından birine imza atıyor.

‘6 milyar dolar’ verdi düşmana şeker atacak

Dünyada her gün milyonlarca insan tarafından oynanan ve Türkiye’de de çok popüler olan şeker patlatma oyunu Candy Crush Saga’nın yaratıcısı King Digital Entertainment, 5.9 milyar dolara satılıyor. Firmayı, ünlü ‘Call of Duty’ oyun serisiyle tanınan ABD’li Activision Blizzard satın alıyor.

Haberin Devamı

Activision Blizzard, yaptığı açıklamada satın alma sonrasında dünyada 196 ülkede 500 milyon kişilik aktif kullanıcısı bulunan bir eğlence devinin doğacağını söyledi.

Mobilde lider

Kaliforniya merkezli Activision, ‘Call of Duty’ haricinde, geniş kitleler tarafından oynanan World of Warcraft, Diablo, Guitar Hero, Skylander ve Destiny gibi oyunların da yaratıcısı. Firma, bu satınalmayla şirketin gelecekteki pozisyonunu belirlemeyi hedefliyor.

Activision yetkilileri, King’in firmaya katılmasının kendilerini interaktif eğlencede lider konuma getireceğine inandıklarını da aktardı.

King Digital CEO’su Riccardo Zacconi, firmalarının 2003 yılından beri Facebook ve mobil platformda en büyük oyuncu ağını kurduğunu belirterek, 2015 yılının üçüncü çeyreğinde aylık aktif kullanıcı sayılarının 474 milyon olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Eğlencede yeni bir dev doğdu

Satın alama iki firmanın yönetim kurulu tarafından da onaylandı. King’in hissedarları hisse başına 18 dolar alacak. Activision Blizzard açıklamasında, ödemenin 3.6 milyar dolarını nakit olarak, 2.3 milyar dolarını ise krediyle ödeyeceğini açıkladı. Satışın 2016 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Activision Blizzard CEO’su Bobby Kotick, satın almayla beraber interaktif eğlence sektöründe en büyük ve en karlı firmanın doğacağını söyledi. Kotick, kullanıcı kitlelerini daha da artıracaklarını ve onlara daha iyi oyunlar sunacaklarını da kaydetti.