Ekonomi ‘7/24 etkin siber güvenlik’

‘7/24 etkin siber güvenlik’

19.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Turkcell olarak siber güvenlik konusunda uzun süredir yatırım yaptıklarını belirterek, “Bu noktada Türkiye’nin hem güvenlik teknolojilerinde yerlileşmesi hem de kendi güvenlik yetkinliğini oluşturması çok önemli. Bu konuyla ilgili gurur duyacağımız bir seviyedeyiz” dedi.

‘7/24 etkin siber güvenlik’

Erkan, dünyada şu anda en önemli şeyin veri olduğuna, Türkiye’nin dünyanın en çok siber saldırı alan ülkeleri arasında bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“100’ün üzerinde uzmandan oluşan siber güvenlik ekibimiz var ve her yıl bu ekibe 30 arkadaş katıyoruz. Dünyada sayılı ve Türkiye’de birkaç tane olan çok üst düzey bir güvenlik operasyon merkezi kurduk. Bu merkez 7 gün 24 saat, gerek Türkiye’yi gerek, dünyayı güvenlik konusunda bütün saldırıları, atakları ve oluşabilecek krizleri takip ediyorlar.”

Balataya da bakacak

Turkcell’in de içinde bulunduğu ‘Türkiye’nin Otomobili’ projesiyle ilgili de bilgi veren Murat Erkan şöyle konuştu:

“Yerli araba projesinin teknoloji kısmında rol almak istiyoruz. Otomobil dediğiniz zaman, otomobilin içinde navigasyon, televizyon gibi eğlence sistemleri teknolojisi var. Bir de otomobil içerisinde üreyen verilerin dijital olarak işlenmesi var. Ne zaman servise gidecek, ne zaman fren balataları zayıfladı, ne zaman elektrik şarjı yapılacak gibi veriler bu kapsamda değerlendirilebilir. Yerli araba projesi için heyecanlıyız ve gerçekleşmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız.”