Ekonomi 80 ülkenin otobüs bileti TL ile ‘cepte’

80 ülkenin otobüs bileti TL ile ‘cepte’

16.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Dünyanın seyahat bileti rezervasyon devlerinden Kanadalı Busbud, Türkiye’nin en eski online bilet satış platformu Neredennereye.com’u satın aldı. Satış anlaşmasıyla her iki şirket portföylerini birbirine açtı. Böylece Neredennereye.com üzerinden Busbud’ın portföyünde olan 80 ülkede, 23. milyon güzergahta, 20 bini aşkın şehirde, 3 bin 900 otobüs şirketinin biletini TL ile almak mümkün olacak.

80 ülkenin otobüs bileti TL ile ‘cepte’

Busbud Inc eş kurucusu ve CEO’su Louis Philippe Maurice dünyada yılda 10 milyar otobüs bileti satıldığını, geçen yıl 225 milyon otobüs biletinin satıldığı Türkiye’nin de bu alanda en büyük yedinci pazar olduğunu belirterek Türkiye’ye yatırımı hem yerel pazarın büyüklüğü hem de güçlü turizm sektörü nedeniyle tercih ettiklerini anlattı.

Haberin Devamı

Araca yakın takip

Neredennereye.com kurucusu ve Genel Müdürü Erol Demirtaş da Türkiye’de geçen yıl otobüs biletlerinin yüzde 15’inin mobil internetten satın alındığını, bu yıl bu oranın yüzde 17’ye çıkacağının öngörüldüğünü belirtti. 2018 yılında Neredennereye.com olarak ilk 10 ayda toplam 25 milyon ziyaretçiye hizmet verdiklerini, 2019’da bu sayıyı 35 milyona, ciroyu da 100 milyon liranın üzerine çıkarmak istediklerini açıkladı.

Sadece e-bilet hizmeti vermediklerini, otobüs firmalarını inovatif yönde desteklediklerini, yolculara da hava durumu, rötarlar gibi bilgiler ve dinamik fiyatlama sağladıklarını anlatan Demirtaş, Busbud altyapısıyla entegre olduklarında bu hizmetlerin daha gelişeceğini, örneğin yolcuların cep telefonundan otobüslerinin nerede olduğunu görebileceklerini belirtti.

Haberin Devamı

8 basamaklı işlem

Busbud’ın Neredennereye.com’u almasıyla kendisinin de Busbud ortağı olduğunu ve bu şirketin icra kuruluna girdiğini bildiren Demirtaş, işlemin parasal büyüklüğü ya da kendisinin Busbud’daki payı konusunda bilgi vermezken, “Sadece sekiz basamaklı bir işlem olduğunu söyleyebilirim” dedi. Maurice de Türkiye’den yakın coğrafyalara açılma planlarının bulunduğunu, bu operasyonun başında Demirtaş’ın olabileceğini ifade etti.