Ekonomi 9 günlük tatil başladı, havaalanları ve garlar tatilcilerle dolup taştı

9 günlük tatil başladı, havaalanları ve garlar tatilcilerle dolup taştı

28.08.2011 - 12:26 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı nedeniyle havaalanları ana baba gününe döndü. Neredeyse bütün havayolu şirketleri talebi karşılamak için ek seferler koydu. Bayramı Türkiye'de geçirmek isteyen Araplar da İstanbul'a akın etti

9 günlük tatil başladı, havaalanları ve garlar tatilcilerle dolup taştı

DOKUZ günlük uzun bayram tatilini yurtiçi ve yurtdışındaki tatil beldelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar yola düştü. Vatandaşların dünden itibaren tatil beldelerine akın etmesi İstanbul Atatürk ile Sabiha Gökçen Havalimanları'nda yoğunluğa neden oldu. Dün sabah saatlerinde başlayan yoğunluk gün boyu sürdü. Terminal girişleri, pasaport, bilet satış ve check-in bankolarında uzun kuyruklar oluştu. Artan yolcu trafiğini karşılamak için havayolu şirketleri çok sayıda ek sefer koydu. Türk Hava Yolları bayram süresince 81 ek sefer koyarken, Onur Havayolları da filosundaki daha büyük uçakları kullanarak günde 3 bin ek koltuk artışı yaptı. 170 EK SEFER YAPILIYOR Bayram trafiği ile ilgili bilgi veren Sabiha Gökçen Havalimanı CEO'su Gökhan Buğday, 'Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 68 dış hat, 27 iç hat destinasyonuna, düzenli uçan 47 havayolu şirketi ile uçuş gerçekleştiriyoruz. Bayram tatili nedeniyle; havayolu şirketleri artan talebi karşılamak üzere 170 tane ek sefer düzenliyor. Bayram tatili boyunca 7 gün 24 saat görev yapan personel sayımızı arttırdık' dedi. Bu arada Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer Arap ülkelerinden İstanbul'a adeta turist yağıyor.

Otobüsler ek seferler koydu

Haberin Devamı

RAMAZAN Bayramı tatiline Atatürk Havalimanı'ndan uçan yolcuları havalimanında tatlı sürprizler bekliyor. Gümrüksüz eşya satış mağazaları işletmecisi ATÜ'nün düzenlediği etkinlikle, Dış Hatlar Terminali'nden bayram tatiline giden yolcular canlı müzikle uğurlanıyor. Öte yandan bayramı yurtiçinde geçirecekler çareyi garlarda buldu. Hemen hemen bütün otobüs firmaları ek seferler koyarken, garların bulunduğu bölgelerde trafik gece yarılarına kadar sürdü. En büyük yoğunluk ise İstanbul Esenler'de yaşandı.

Arıza çıldırttı, 23 bagaj havaalanında kaldı

YOĞUNLUK sırasında iç hatlar terminalindeki otomatik bagaj aktarım sisteminde meydana gelen elektrik arızası da kuyrukları artırdı. Saat 10.30 sıralarında başlayan ve yaklaşık 1 saat süren arıza nedeniyle yolcuların bagaj işlemleri manuel (elle) yapıldığı için, bankolar önünde uzun kuyruklar ve bagaj yığınları oluştu. Arızanın giderilmeye çalışıldığı süre içinde 23 bagaj Atatürk Havalimanı'nda kaldı.