Ekonomi ABN Amro şubeleri Royal Bank oldu

ABN Amro şubeleri Royal Bank oldu

06.04.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin en büyük bankası olan Royal Bank of Scotland (RBS) resmen Türkiye’de. Royal Bank of Scotland, Hollandalı ABN Amro’yu 2007 yılında 71 milyar euro’ya, Fortis ve Santander Bank konsorsiyumu ile satın almıştı.

ABN Amro şubeleri Royal Bank oldu

ABN Amro’nun 1 milyar dolar hacimli Türkiye’deki 6 şubesi 10 gün önce resmen Royal Bank of Scotland ismiyle faaliyete başladı. Türkiye’de bulunan altı şubeye Royal Bank of Scotland tabelası asıldı.
Bankanın Ankara, İzmir, Kayseri, Gaziantep’te bir tane, İstanbul’da ise iki şubesi bulunuyor. RBS’nin internet sitesinde ‘The Royal Bank of Scotland Türkiye’ başlığı altında yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “RBS, dahil olduğu konsorsiyum ile birlikte, 2007 yılında ABN Amro’nun devralınması işlemini başarıyla gerçekleştirmiştir. Çok uluslu şirketlerden küçük ölçekli firmalara, finansal kurumlardan kamu kuruluşlarına kadar birçok oluşuma geniş bir yelpazede finansal hizmet vermekteyiz. Türk menşeli bir şirket de olsanız, Türkiye’de ticaret ile uğraşan çok uluslu bir şirket de olsanız tüm bankacılık ihtiyaçlarınız için sizlere destek sağlamaktan memnuniyet duyarız.”


RBS, 1727 yılında kuruldu
The Royal Bank of Scotland (RBS) grubu, 1727 yılında Edinburgh’da kuruldu. Bünyesindeki markalardan bazıları şunlar: NatWest, Ulster Bank, Coutts, Citizens ve bir çok sigorta ve finans şirketi. İngiltere’nin en büyük gruplarından. Grupta yaklaşık olarak 141 bin çalışan bulunuyor.