Ekonomi Affı duyup vergi ödemeyenler kârlı çıktı!

Affı duyup vergi ödemeyenler kârlı çıktı!

15.01.2011 - 11:30 | Son Güncellenme:

Elektrikten doğalgaz ve vergiye kadar kamuya olan borçları kapsayan yeniden yapılandırma, belirtilen 31 Temmuz yerine 31 Aralık 2010’dan önceki borçlar için söz konusu olacak

Affı duyup vergi ödemeyenler kârlı çıktı

Af açıklaması ardından vergi ve prim borçlarını son altı ayda aksatanlar da kamu alacakları için getirilen ödeme kolaylığı kapsamına alındı. Bu durumda bulunanlar, 5 aydır ödemedikleri borçlarını 36 aya yayarak 18 taksitte ödeyebilecek. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi ve prim borçlarına ödeme kolaylığı getiren yasa tasarısı çalışmaları sırasında “Fırsatçılık yapıp da ‘nasılsa bir yapılandırma olacak, ben yükümlülüklerimi yerine getirmesem kârlı olacağım’ diyenler zarara, hüsrana uğrayacak” açıklamasında bulunmuştu. TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda 3 Aralık’tan beri görüşülmekte olan torba kanun tasarısı dün sabah saatlerinde komisyondan geçti. Tasarı, sonradan eklenen 44 maddeyle 260 maddeye çıktı.

OYBİRLİĞİYLE DEĞİŞTİ

Haberin Devamı

Kanun tasarısında vergi, sosyal güvenlik primi, trafik cezası başta olmak üzere kamuya olan borçlarla ilgili olarak daha önce 31 Temmuz ve 31 Ekim şeklindeki tarihler 31 Aralık 2010 olarak değiştirildi. Değişiklik, iktidar ve muhalefetin oybirliğiyle gerçekleştirildi. Böylece son altı ay içerisinde ödenmeyen tüm borçlar da ödeme kolaylığına dahil edildi. Bu sayede, affın tarihinin uzatılabileceği beklentisine girerek borçlarını ödemeyenler hem bu süreye ilişkin gecikme faizinden kurtulacaklar, hem de bu borçları 36 aya varan sürede 18 taksit halinde ödeyebilecek.

Haberturk