Ekonomi Afrika'nın Parlayan Yıldızı Etiyopya Avrupalı Yatırımcıların Gözdesi Oldu

Afrika'nın Parlayan Yıldızı Etiyopya Avrupalı Yatırımcıların Gözdesi Oldu

16.12.2016 - 17:57 | Son Güncellenme:

Etiyopya, yüzde 50'si 20 yaş altında olan 100 milyonluk nüfusu ile Türk ve Avrupalı yatırımcıların gözdesi haline gelmeye başladı.

Afrikanın Parlayan Yıldızı Etiyopya Avrupalı Yatırımcıların Gözdesi Oldu

Türklerle, tarihinin 1912'lere dayandığı sağlam ilişkisi olan Etiyopya, yüzde 50'si 20 yaş altında olan 100 milyonluk nüfusu ile Türk ve Avrupalı yatırımcıların gözdesi haline gelmeye başladı.

Haberin Devamı

Doğru politikalarlar Afrika'da en hız bir şekilde büyüyen ekonomilerinden birine sahip olan Etiyopya Birleşmiş Milletler Milenyum Kalkınma Hedeflerinden yedi tanesini başarıp iki rakamlı ekonomik büyümeye şahitlik etti.

DÜNYA STANDARTLARINDA ENDÜSTRİYEL PARK

Ticari ziraat, endüstriyel tarım, imalat, madencilik, enerji ve altyapı geliştirme gibi alanlarda yatırım için teklif edebilecek geniş kaynaklara sahip olan ülke dünya standartlarında bir endüstriyel park inşa ediyor.

YATIRIMCILARA GÖZ KIRPIYOR

Bu park yerli ve yabancı sektör ortaklarına imalat endüstrilerini Etiyopya'da kurmaları için büyük bir fırsat sunmayı amaçlıyor. Haberler.com'un haberine göre endüstriyel parkların, tarımsal ham madde şirketlerine, deri ve deri ürünleri üreticilerine, ilaç üreticilerine, tekstilcilere giyim eşyası üreticileri ve diğer sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin işlerinin kolaylaştırmak adına tasarlandığı anlaşılıyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'NİN TOPLAM YATIRIMI 3 MİLYAR DOLAR

Türkiye, yıllardır radarında bulundurduğu Etiyopya'da yatırımlar açısından öncü ülkedir. Birçok Türk yatırımcı ülkedeki yatırım fırsatlarını değerlendirip pek çok verimli iş ortaklıkları kurmuştur. Şu ana kadar Türkiye'nin etiyopya'ya yaptığı yatırımlar yaklaşık 3 milyar dolar tutarında. Avrupalı yatırımcıların da büyük olanak sağlayan iş gücünden dolayı geldiği Etiyopya, Afirka'ya yapılan yatırımların yarısını sahip.

1912'DE İLK TÜRK KONSOLOSLUK

Dünya'nın en eski bağımsız ulusuna sahip Olan Etiyopya kahve çekirdeğinin anavatnı olarak da bilinir. Endüstriyel anlamda yatırımları gerçekleştirmek için her açıdan uygun olan Etiyopya'da ilk Türk konsolosluk 1912'de, Osmanlı döneminde açıldı.

TURİZME ÇOK ELVERİŞLİ

Etiyopya ayrıca UNESCO tarafından tanınan on birden fazla dünya mirasının tescilli sahibidir ve insanlığın beşiği olduğunu tastikleyen kalıntılara sahiptir. Bunların yanı sıra Etiyopya halkının misafirperliği ve kültürel zenginliği ülkeyi turizmde ilerleme konusunda uygun kılıyor.