Ekonomi Akfen’in ‘Loft’u Amerika yolcusu

Akfen’in ‘Loft’u Amerika yolcusu

01.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Loft’ markasıyla İstanbul, Ankara ve Bodrum’da toplam 1 milyar 250 milyon liralık yatırım yapan Akfen İnşaat, markayı ABD ve Frankfurt’a taşımak için harekete geçti

Akfen’in ‘Loft’u Amerika yolcusu

İnşaat alanındaki yatırımlarını Akfen İnşaat çatısı altında çeşitlendiren Akfen Holding, şehir hastanesi, öğrenci yurdu, endüstriyel tesisler ve ofis binaları gibi farklı alanlarda faaliyetlerini sürdürürken, diğer yandan da Türkiye’de ekonominin dinamosu konut sektöründeki yatırımlarını da gelecek dönemde genişletme kararı aldı.

Haberin Devamı

Şimdiye kadar ‘Loft’ markasıyla 3 konut projesinde 650 milyon liralık yatırım hayata geçiren Akfen İnşaat, yapımına devam ettiği Bulvar Loft ve Bodrum Loft projelerinin tamamlanmasıyla bu rakamı 1 milyar 250 milyon liraya ulaştıracak.

Loft markasını Brexit sonrası Avrupa’nın finans merkezi olacak Frankfurt ve ABD’ye de taşımayı hedefleyen Akfen İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, yatırım anlamında ABD’nin konut satış fiyatları ve bunun geri dönüş hızı bakımından her dönem cazibesini koruduğunu ifade etti. Akın, diğer yandan İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmaya karar vermesinin gayrimenkul sektöründe farklı bir akıma neden olduğunu kaydederken, “Bu BREXIT kararı sonrasında Londra’nın yerini Frankfurt’un alacak olması şimdiden yatırım anlamında bir fırsat oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yurt yatırımı...

Kütahya, Isparta ve Hacettepe’de yaklaşık 10 bin yataklık öğrenci yurdu hayata geçirdiklerini belirten Akın, “Isparta Ocak, Kütahya ise Mayıs ayında açılacak. Fırsat olursa burada ilerlemeyi planlıyoruz. Kendimiz işletelim diyorduk ancak piyasada Kredi ve Yurtlar Kurumu hakim, kiralama yoluna gidiyoruz” dedi.

Akfen İnşaat, ayrıca 1 milyar 750 milyon lira yatırım değerine sahip Eskişehir ve 1 milyar liralık Tekirdağ Şehir Hastanelerini hayata geçiriyor. Şirketin yürüyen projelerinin toplam yatırım değeri böylece 3.5 milyar lira olarak ölçülüyor.

‘Kâr kampanyası başlattı’

Akfen İnşaat, başladığı yeni kampanyası kapsamında ise Bulvar Loft projesinden 361 bin liradan başlayan fiyatlardan konut alanlara 48 ay vade farksız ödeme seçeneğinin yanı sıra 2019 yılının başına kadar yüzde 21’lik kâr elde etme fırsatı sunduğunu da duyurdu. Selim Akın, konut alıcısına projedeki birimlerin ne zaman zamlanacağını lansman döneminde gösterdikleri bu modelin ev sahipleri tarafından olumlu karşılandığını belirterek, “Tatil döneminin geride kalmasıyla birlikte satışlarda beklediğimiz hareket kendini hemen gösterdi. Satın almaya yönelik iştahın yeniden oluştuğunu gözlemliyoruz. Buradan hareketle yeni bir kampanya düzenlemeye karar verdik. Kampanya ile projede hiçbir zaman fiyatlar geri gelmeyecek. Böylelikle bizden yarın konut alan, bugün satın alandan daha ucuza daire alamayacak. Bu da projeden alım yapanlara yüzde 21’lik kar fırsatı oluşturaçcak” diye konuştu.