Ekonomi AlaIn Ducasse Taksim 360’da!

AlaIn Ducasse Taksim 360’da!

04.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Beyoğlu’nda Çalık Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Taksim 360 projesi, teslime sayılı günler kala dünya markalarının tercihi oluyor.

AlaIn Ducasse Taksim 360’da

15.3 milyar dolarlık marka değeriyle dünyanın en değerli iki lüks markasından biri olarak kabul edilen Hermès’in beşinci kuşak yöneticisi Simon Xavier Guerrand-Hermès, daha önce incelediği projeden bir ev satın alırken, geçtiğimiz günlerde ise projenin tamamlanmasından sonra Hermès’in bölgede mağaza açması için iyi niyet anlaşması imzaladı.

Haberin Devamı

Hermès’in ardından Fransız mutfağını dünyaya yayan ve ‘Şeflerin Şefi’ olarak bilinen, 3 Michelin yıldızına sahip Alain Ducasse da Taksim 360 ziyaretinin ardından proje içinde bir restoran açmaya karar verdiğini açıkladı.

Paris’ten Tokyo’ya Alain Ducasse restoranlarının global yatırımcısı konumunda bulunan Amerikalı iş adamı NJK Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Nasser Kazeminy, Alain Ducasse restoranı için imza attı.

Güven mesajı

Çalık Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mert Çalık, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başdanışmanı ve Türkiye’nin eski Paris Büyükelçisi Hakkı Akil’in hazır bulunduğu imza töreninde konuşan Hermès’in Patronu Xavier Hermès, “Biz Türkiye’nin geleceğine inandığımız için buradayız. Taksim 360 Türkiye’nin gelecek vizyonunda yer alan çok önemli bir proje. O yüzden yerimizi almak istedik” diye konuştu. NJK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nasser Kazeminy ise, “Tokyo’dan Paris’e 30 ayrı lüks restoran zinciriyle faaliyet gösteriyoruz. Yatırım yaptığımız 8. ülke olarak Türkiye’ye Taksim 360 projesi içinde girecek olmanın heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

500 milyon dolar yatırım

Taksim 360 projesi; 20 bin metrekarelik alan üzerinde rezidans, ofis ve ticari üniteler dahil olmak üzere toplam 952 üniteden oluşuyor. 500 milyon dolar yatırım değerine sahip projede 48 metrekare ila 354 metrekare arasında değişen stüdyo, 1+1, 1+1 Loft, 2+1, 2+1 Dubleks, 4+1 Dubleks ve Penthouse seçenekleri bulunuyor. Taksim 360’ın iki bloktan oluşan ofis bölümünde toplam 17 bin metrekare alanda 96 ofis ünitesi bulunuyor. Lead Gold sertifika standardıyla sunulan ofislerin metrekareleri ise 67- 641 metrekare arasında değişiyor.