Ekonomi Albayrak, ABD’de reformları anlattı

Albayrak, ABD’de reformları anlattı

13.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

IMF ve Dünya Bankası’nın bahar toplantıları için ABD’ye giden Bakan Albayrak, yoğun temaslar sürdürüyor. Albayrak yabancı yatırımcılara Türkiye’deki yapısal reformları anlatıyor.

Albayrak, ABD’de reformları anlattı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, G-20, Dünya Bankası ve IMF toplantıları için gittiği ABD’nin başkenti Washington’da, birçok uluslararası fon ile yaptığı görüşmelerin yanında JP Morgan’ın düzenlediği yatırımcı toplantısında, “Yapısal Dönüşüm Adımları” paketi ve yeni dönem ekonomi politikalarını anlattı.

Haberin Devamı

Albayrak Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Suma Chakrabarti ve heyeti ile banka politikaları ve Türkiye yatırımları ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Albayrak, ABD’de reformları anlattı

Verimli geçiyor

Albayrak’ın tweetleri şöyle:

- G-20, Dünya Bankası ve IMF toplantıları için geldiğimiz Washington’da, birçok uluslararası fon ile yaptığımız görüşmelerin yanında JP Morgan’ın düzenlediği yatırımcı toplantısında, “Yapısal Dönüşüm Adımları” paketimiz ve yeni dönem ekonomi politikalarımızı anlattık.

- Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Suma Chakrabarti ve heyeti ile banka politikaları ve Türkiye yatırımları ile ilgili verimli bir toplantı gerçekleştirdik.

- Irak Maliye Bakanı Fuad Hüseyin ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede, ülkelerimiz arasındaki ekonomik işbirliğini ele aldık.

Haberin Devamı

Türkiye’yi Albayrak’ın temsil ettiği IMF-Dünya Bankası toplantıları 14 Nisan’da sona erecek.

‘Türkiye’nin tezlerini ortaya koyduk’

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, IMF ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında bulunduğu Washington’da, G-20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları ile aile fotoğrafı çekimine katıldı. Bakan Albayrak, çekim öncesinde yanında bulunan OECD Genel Sekreteri Angel Gurria ve diğer katılımcılarla bir süre sohbet etti. Fotoğraf çekiminde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın yanı sıra ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve IMF Başkanı Christine Lagarde da hazır bulundu. Sosyal medya hesabından G-20 Zirvesi ile ilgili paylaşımda bulunan Albayrak, “G-20 Finans Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’nda bir kez daha, Türkiye’nin küresel ekonomiyi tehdit eden risklere karşı tezlerini ortaya koyduk” ifadelerini kullandı.

Albayrak, ABD’de reformları anlattı