Ekonomi Alışverişte ‘Koreli’ sürprizi

Alışverişte ‘Koreli’ sürprizi

24.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bazı cadde ve AVM’lerde yabancı müşteri oranının yüzde 70’i bulduğunu söyleyen Vahap Küçük, “Arap ve Azeri müşterilerin yanı sıra bu yıl Güney Koreli turist sayısındaki artış dikkat çekici” dedi

Alışverişte  ‘Koreli’ sürprizi

Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük, turist alışverişinin çok önemli olduğunu söyleyerek, “En fazla Araplar ve Azeriler alışveriş yapıyor. Bazı cadde ve AVM’lerde yabancı müşteri oranı yüzde 70’i buluyor” dedi.
Bu yıl Güney Koreli turist girişinde artış yaşandığına dikkat çeken Küçük, “Bire dört artış var ve bu çok önemli. Sonuç olarak toplam alışveriş içinde yabancıların payı artıyor” diye konuştu.

‘Güveniyorlar’
Küçük, “LC Waikiki olarak bizim de müşterilerimizin yüzde 60-70’ini yabancıların oluşturduğu mağazalarımız var. Örneğin İstiklal Caddesi mağazamızda Türk müşteri bulmakta zorlanırsınız. Antalya ve Alanya da öyle... Bu durum işe alımlarda Arapça gibi dilleri bilenleri tercih edilir hale getirdi” diye konuştu.
Küçük, İstiklal Caddesi, Cevahir, İstinyePark, Laleli ve Fatih’in yabancıların en çok alışveriş yaptığı yerler olduğunu söyledi.
Artık organize perakende sayesinde yabancıların Türkiye’de alışveriş yapmaktan korkmadığını ifade eden Küçük, “Türkiye’ye güveniyorlar. Fiyatları ekonomik buluyorlar ve aldatılmadıklarını düşünüyorlar” dedi.

Haberin Devamı

‘Kurban’da geçen yılı yakaladık’
Özel günlerdeki satışlarda yaşanan kaymalara dikkat etmek gerektiğini belirten Vahap Küçük, şu bilgileri verdi: “Bu yıl Kurban Bayramı satışlarında geçen yılı yakaladık. Tatil süresi az olduğu için bir önceki yıla göre artış çok yüksek olmadı. Ayrıca maaşlar da 30’undan önce yatmadığı için insanlar alışverişi öteledi. Havalar da iyi gidince yüksek artışlar yaşamadık. Bizim sektörde en önemli faktör iklim şartları.”

‘2015 daha iyi olabilir’
Öte yandan kış alışverişinin ötelendiğini söyleyen Vahap Küçük, “Asıl alışveriş havalar soğuyunca ve yılbaşı öncesinde yapılacak. Sezon alışverişi duruyor şimdilik” dedi. Sektör için 2015 yılının bu yıla göre daha iyi olabileceğini belirten Küçük, “Seçim çok etkilemez. Sonuçta bu yıl da iki seçim geçirdik.

Haberin Devamı

LC Waikiki Nijerya ve Kenya’ya gidiyor
LC Waikiki’nin, yurtdışında 100 mağazaya ulaştığını hatırlatan Vahap Küçük, “Türkiye’de 387 mağazaya ulaştık. Gelecek yıl yurtdışında 70 mağaza açma hedefimiz var. Nijerya, Kenya, Libya, Cezayir ve Fas’ta mağaza açacağız” dedi.

Koçtaş’tan Kocaeli’ne üçüncü mağaza

Koçtaş, Kocaeli’deki üçüncü, Türkiye’de ise 44’ncü mağazasını hizmete açtı. Koçtaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, törende yaptığı konuşmada, “Kocaeli’de ilk mağazamızı 7 yıl önce açmıştık. Geçen süre içinde Kocaeli halkının Koçtaş’a gösterdiği ilgi bizi bugünlere getirdi ve şimdi üçüncü mağazamızı hizmete açıyoruz. Koçtaş’ın ve diğer Koç Topluluğu şirketlerimizin Kocaeli ilimizde yarattıkları ekonomik ve sosyal değerin artarak devam edeceğine inancım tam. Yeni mağazamız 7 bin metrekare satış alanı ile oldukça geniş ve ferah bir alışveriş ortamı sunacak” dedi.

ETKİNLİK

Tasarım hikayesi
Faber-Castell ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, ortaklaşa geliştirdikleri ‘Genç Çizgi’ projesinde buluştu. Öğrenciler tarafından yapılan çalışmalar Mimar Sinan Üniversitesi Osman Hamdi Bey Salonu’nda 10 gün boyunca sergilenecek.

Farklı macera
Konya Kentplaza, ziyaretçilerini insan vücudu içerisinde unutamayacakları bir yolculuğa çıkarıyor. Bugüne kadar dünyanın birçok ülkesinde ziyaretçilerinden yoğun ilgi gören Body Adventure, Kentplaza ile Türkiye’ye geliyor.

Pembe Hareket
Avon, 18 yıldır sürdürdüğü ‘Meme Kanseri ile Mücadele’ projesinde bu yıl yeni bir sayfa açıyor. Şirket, geleneksel hale gelen Pembe Yürüyüş etkinliğinden yola çıkarak bu yıl ‘Pembe Hareket’ adlı mobil aplikasyonu hayata geçiriyor.

Bilim kadınlarına destek
Loreal Türkiye’nin 11 yıldır sürdürdüğü ‘Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları’ programına 2015 için başvurular başladı. Projeleri seçilecek 6 genç bilim kadını; Loreal Türkiye’den 15’er bin dolar değerinde birer yıllık araştırma bursu kazanacak.