Ekonomi Alpler’e rakip Uludağ

Alpler’e rakip Uludağ

06.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, turizm açısından Alpler’de, Bulgaristan’da, Kanada’da ne varsa, aynısını modern tesisler olarak Uludağ’da gerçekleştirme kararı aldıklarını açıkladı

Alpler’e rakip Uludağ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, ‘Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı’nda, “Bugün Alpler’de, Bulgaristan’da, diğer kış merkezlerinde, Kanada’da ne varsa, aynısını aynı vizyonla buraya modern tesisler olarak gerçekleştirelim’ dedik. Bunun da kararını verdik” dedi.

Haberin Devamı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı öncülüğünde Uludağ’da düzenlenen çalıştayda konuşan Çavuşoğlu, çalıştay neticesinde ortaya çıkacak sonuç bildirgesinin 2023 hedefleri bakımından da Türkiye’ye değer katacağını söyledi.

“Uludağ adeta Bursa’nın, Türkiye’nin bir alametifarikası” diyen Çavuşoğlu, burasının turizm, tabiat sporları, trekking, yürüyüş bakımından da önemli potansiyele sahip olduğunu ancak hep kış turizmiyle anıldığını ve 4 aylık sezon ile sınırlandığını dile getirdi.

Uludağ’ın yaz döneminde de cıvıl cıvıl olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Adeta ayak basacak yer yok. Çimenler üzerine yayılmış, gençlerin top oynadığı, bütün Bursalıların zevk içinde bulunduğu bir yer. Ama istiyoruz ki Bursa’nın bu muhteşem harikasını aynı zamanda tüm Türkiye’nin ve dünyanın da istifadesine sunalım. Bundan Bursalı, Türkiye kazansın, ülkemizin markası artsın” dedi.

Haberin Devamı

Uluslararası pistler

Çavuşoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun “Uludağ’a bir kongre oteli yapalım” dediğini anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnşallah önümüzdeki kısa bir süre içinde bunu Uludağ’ımıza kazandıracağız. Kış fotoğraflarına baktığımız zaman, Uludağ’ın drone ile çekilen fotoğraflarına, burası araba fabrikalarının araba stokladığı alanlar gibi gözüküyor. Otopark ihtiyacı var. Dediniz ki ‘Uludağ’ın dokusunu bozmadan yerin altına gidecek şekilde bir katlı otopark inşa edelim.’ Bunun da kararını verdik. Kayak turizmi bakımından pistlerin uluslararası standartlardan yoksun olduğu sitemiyle karşı karşıya kalmıştık turizmcilerimizden. Onun kararını verdik. Uluslararası standartlarda pistleri buraya inşa edelim ve dolayısıyla burasını bir cazibe merkezi haline getirelim. Bugün Alpler’de, Bulgaristan’da, diğer kış merkezlerinde, Kanada’da, ne varsa, aynısını aynı vizyonla buraya modern tesisler olarak gerçekleştirelim’ dedik. Bunun da kararını verdik.”

Alpler’e rakip Uludağ

12 yeni tesisin temeli atılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise konuşmasında, “Artık Uludağ’a gerçekten çok para harcayacak turistleri çekmemiz lazım. Deniz turizminde bin dolar harcanıyorsa tabiat turizmine gelenler 6 bin dolar harcıyor” dedi.
“Uludağ için master planı hazırladıklarına değinen Eroğlu, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Uludağ’da ne gerekiyorsa yapacağız. 12 tesisin temelini atacağız. Özellikle sanatoryum ömür boyu eğitim merkezi olacak. Dünyadaki işadamları buraya gelecek. Ayrıca Sarıalan bölgesinde çadırları kaldırdık, bütün evleri yıktık, ağaç kesmeden orman köşkleri yaptık.”

Eroğlu, “Bir kongre oteli, yeraltı otoparkına ihtiyaç var. Pistlerin uluslararası standartlara uygun olması lazım. Talimatı verdik. Dünyadaki en güzel kayak merkezi burası olacak. Sağlık turizm merkezi, kongre turizm merkezi, spor merkezi, tabiat turizmi merkezi Uludağ olacak. Ayrıca bir logo hazırlanacak” diye konuştu.