Ekonomi "‘Altay’ı konuştuk kilo için şakalaştık"

"‘Altay’ı konuştuk kilo için şakalaştık"

23.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tayyip Erdoğan, Mustafa Koç’la vefatından bir gün önce Altay tankı gibi konuları konuştuklarını ve Koç’un kilo vermesiyle ilgili şakalaştıklarını söyledi

‘Altay’ı konuştuk kilo için şakalaştık

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’la vefatından bir gün önce Ankara’da bir araya geldiklerini belirterek, “Sabah kalktım, televizyonu açtım. Tabii bu haberi görünce hakikaten ben de doğrusu şok oldum” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Cuma namazını eski evinin bulunduğu Üsküdar Emniyet Mahallesi’ndeki Akabe Camisi’nde kıldı. Cuma namazı çıkışı habercilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Mustafa Koç’un ölümünden bir gün önce kardeşi Ali Koç’la birlikte Ankara’da ziyaretine geldiği bilgisini doğrulayarak şunları söyledi:

“Kader planı işliyor. Kader planından kurtuluş yok. Bu yaşa filan bakmıyor. Ne bir an ileri, ne bir an geri. Olay bu. Bir gün önce 2 kardeş, Mustafa Bey ve Ali Bey bendeydiler. Akşam saatlerine kadar oturduk. Hatta şakalaştık. Hatta bu kilo verme sürecini kendisiyle paylaştık. Sayın hanımefendinin kilo verme olayını aynı şekilde konuştuk. Hatta latife yaptık, ’Ne yaptın, alkolü azalttın mı’ diye. ’Azalttım’ dedi. ’Hepten bırak’ dedim. Bunları da konuştuk.”

Haberin Devamı

Önemli atak yaptı

Erdoğan, Mustafa Koç ve Ali Koç’la yaptıkları görüşme hakkında da şunları söyledi:

“Koç grubunun gerek savunma sanayine yönelik, gerek diğer sanayide attıkları adımlar, komşu ülkelerle yapılacak bazı ticari ilişkiler, bunları aramızda konuştuk. Ve bu sürece yönelikte daha neler yapılabilir, yatırımlar noktasında...

Özellikle bu Altay tankı projesini biz onlara vermiştik. Başbakanlığım dönemiydi. Onlar geliştirdiler. Onu kendileriyle konuştuk. Buna benzer birçok konuları iki kardeşle beraberce değerlendirdik.

Sabah kalktım, televizyonu açtım. Tabii bu haberi görünce hakikaten ben de doğrusu şok oldum. Hemen anında Ali Bey’i telefonla aradık. Başsağlığı diledim. Rahmi Bey de yanındaydı. Babasıyla da görüşmeyi yaptık. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. Türk sanayiinde özellikle son 12 - 13 yıl içerisinde Koç grubu içerisinde ciddi bir performans sergilediler. Önemli bir atak vardı.”

Cenazeye katılacak

Erdoğan, Mustafa Koç’un cenazesine de katılacağını söyledi. Koç’un cenaze namazı pazar günü öğle namazını müteakip Altunizade’deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii’nde kılınacak. Ardından cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki Aile Kabristanı’na defnedilecek.