Ekonomi ALTIN BOYNUZ’DA İSTANBUL’UN MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAK

ALTIN BOYNUZ’DA İSTANBUL’UN MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAK

18.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Altın Boynuz olarak da bilinen Haliç’e Hilton Garden Inn Oteli ile giren Alman ortaklı Amplio, şimdi de bölgede eski İstanbul mahallesini yaşatacak bir dönüşüm projesi yapmak için çalışmalara başladı

ALTIN BOYNUZ’DA İSTANBUL’UN MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAK


25 yıl yurtdışında farklı ülkelerde otel yatırımlarıyla başarılı bir performans sergileyen Amplio Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, yatırım yapmaya ikna ettiği Alman ortağı ile birlikte Türkiye’de de bu başarısını sürdürüyor. İlk yatırım olarak İstanbul Haliç’teki Hilton Garden Inn’i geçen yılsonunda hayata geçiren Alaeddin Babaoğlu, birçok yatırımcının gözünden kaçırdığı bölgede yeni bir dönemin başlamasına da öncülük ediyor.
Otelin arsasını 2008 yılında satın aldıklarını ve inşaata başladıklarını hatırlatan Alaeddin Babaoğlu, “4 bin metrekarelik bu arsayı 3 yıl kimse almamıştı. O dönemde Beyoğlu Belediyesi bize çok yardımcı oldu. Ama arsayı Kiptaş’tan satın aldık ve 8 milyon dolar para ödedik” dedi. Birçok kişinin bu fiyatı yüksek bulduğunu ve bu arsada otel yapılamayacağını söylediğini hatırlatan Alaeddin Babaoğlu, “Herkes orada otel olmaz dedi. Ama biz Türkiye’ye iş oteli zinciri kurmak için geldik. Bize göre Haliç de bu yatırımın yapılabileceği ideal yerlerden biriydi. Hilton yöneticilerini bile burada yatırıma ikna ettik” dedi.

Körfez sermeyesi bekliyor
Arsa bedeli dışında projeye 80 milyon dolarlık yatırım yaptığını anlatan Alaeddin Babaoğlu, şunları söyledi:
“Geldiğimiz noktada otelde doluluk oranımız çok yüksek. Birçok ülkeden yabancı konukları burada ağırlıyoruz. Bizim yatırımımızın ardından bölgede 3 otel inşaatı daha sürüyor. Bu da bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor” dedi. Türkiye’ye gelirken 20 otel hedefleri olduğunu ama 2008 krizinin bu hedefe darbe vurduğunu ifade eden Alaeddin Babaoğlu, “Bu hedefimiz devam ediyor. Körfez’den fonlarla görüşüyoruz. Mütekabiliyet yasası değişirse gelebilirler. Başka yatırımlar da olabilir. Ama otel markası olarak yine Hilton’u tercih ederiz” diye konuştu.

Haliç’in ruhuna uygun olacak
Alaeddin Babaoğlu, kentsel dönüşüm projeleriyle de ilgilendiklerini belirterek, “Mahalleler bazında konut projeleri yapacağız. Bunun için yine Haliç’te bir pilot bölge seçtik. Burada eski mahalle kültürünü yaşatacağız” dedi. Babaoğlu, kentsel dönüşüm kanunuyla birlikte bu dönüşümün daha kolay hale geleceğini belirterek, şunları aktardı:
“Haliç çok iyi gelişiyor. Milli Arşiv bitmek üzere, Emre Arolat’ın yaptığı kültür merkezi açılıyor, bir müze daha geliyor, üniversiteler yapılıyor ve ofis projeleri geliştiriliyor. Fakat Haliç’in dünyada bir benzeri daha yok. Biz mahalle ölçeğinde Haliç’in ruhuna uygun konutlar yapmak istiyoruz. 25 bin metrekarelik bir alanda proje yapacağız. İçinde sanat okulu, bakkal, kasap, manav, aktar, terzi ve kunduracı gibi eski tarz dükkânlar bulunacak. Güvenlik olacak ama düdüklü mahalle bekçileri güvenliği sağlayacak. Tam bir mahalle olacak. Burada her gruptan insanlar bir arada oturabilecek.”

Haberin Devamı

YEŞİL PROJESİYLE ÖDÜL KAZANDI
İlk projesi olmasına rağmen Hilton Garden Inn ile iki büyük başarı yakalayan Amplio, Türkiye’nin ilk Leed Gold sertifikasını alırken, Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından düzenlenen yarışmada, otel kategorisinde birincilik ödülü aldı. Proje aşamasından itibaren yeşil bina kriterlerine uygun şekilde tasarlanan otelde 5 milyon lira ek yatırım yapıldı.

‘Gözümüzü dolar bürümesin’
Alaeddin Babaoğlu, kentsel dönüşüm projesi yaparken, vatandaşların mutluluğunun esas alınması gerektiğini belirterek, “Gözümüzü dolarlar bürümemeli. Yatırımcılar da vatandaşlar da müşterek paydada buluşabilmesi. Yasa çıkarsa dönüşüm kolaylaşacak ve sona kalıp çok hisse almak isteyenleri engelleyecek”
dedi.

Haberin Devamı

GÜNÜN PROJESİ ASMALI EVLER

ASMALI EVLER’DE KONUT SATIŞLARINI YARILADI

Dekar DK tarafından Bahçeşehir’de inşa edilen Asmalı Evler projesi satışa çıktığı günden beri ilgi görüyor. Altı ay gibi kısa bir sürede, yüzde 50’sinin satışı tamamlanan projenin birinci etap teslimlerine kasım ayında başlanacak. 134 ile 180 metrekare arası brüt alanlı dokuz farklı ev tipinden oluşan Asmalı Evler’in dikkat çeken en önemli özelliği ise her evin 40 metrekare ile 300 metrekare arasında değişen bahçelere sahip olması.
Asmalı Evler ile yatırımcılara yüksek bir prim sağlayacaklarını ifade eden Dekar DK Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, “Üç etaptan oluşan projemizin ilk etabı daha satışlar başlamadan büyük ilgi gördü ve şimdiden tüm projenin yüzde 50’si satıldı. Bu durum insanların alışılagelmiş yapıların dışında ‘az katlı bahçeli ev’ konseptine olan ilgisini gösteriyor” dedi.
55 bin m2’de 170 ev 170 bahçeli evden oluşan Asmalı Evler toplam 55 bin metrekare arsa alanı içerisine inşa ediliyor. Projede, konutlara özel bahçeler, yarı olimpik yüzme havuzu, kafe ve fitness salonunun yer aldığı sosyal tesis, kapalı ve açık otoparklar, rekreasyon alanları, yürüyüş parkurları ile betonun değil yeşilin hakim olduğu bir hayat sunuluyor. İlk etabın Kasım 2012’de teslim edileceği projede, ikinci etap Haziran 2013, üçüncü etap ise Eylül 2013 tarihinde teslim edilecek.

Haberin Devamı

YAKIN PLAN
yeri: Bahçeşehir
YAPIMCI FİRMA: Dekar DK
TESLİM TARİHİ: Eylül 2013
KONUT SAYISI: 170
fiyatlar: 353.000-613.000

Mavişehir’de teslimatlar yılsonunda

İzmir’de inşa edilen ve 521 konuttan oluşan Park Yaşam Mavişehir projesinde kaba inşaatın yüzde 80’i tamamlanırken, konutlar yılsonunda teslim edilecek

Emlak Konut GYO ve Türkerler-İzka-Durmaz konsorsiyumunun İzmir’de hayata geçirdiği Park Yaşam Mavişehir’de yaşam yıl sonunda başlıyor.
Park Yaşam Mavişehir projesinde kaba inşaatın yüzde 80 oranında tamamlandığını belirten, İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Azat Yeşil, projenin konut kısmının tek etapta teslim edileceğini daha sonrasında da alışveriş merkezi ve home ofis kısımlarının tamamlanıp satışa sunulacağını belirtti. Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte inşaatın da hızlandığını belirten Yeşil, nisan ayı içinde tüm kaba inşaatın tamamlanacağını söyledi.
Yeşil, projenin İzmir’in gelişimine katkı sunacağını belirterek, şunları söyledi: “Çağdaş bir kentsel tasarımı olan proje, yakında satışa çıkacak office ve home office hizmetlerini de tek bir çatı altında topluyor. Hem Karşıyaka’nın hem de bulunduğu Mavişehir semtinin geleceğini değiştiren projenin, konutların yanında, ticari alanda da bir marka haline dönüşmesi hedefleniyor.”

Kira getirisi yüksek
İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Azat Yeşil, “Yılın ikinci yarısından itibaren hareketlenmesi beklenen ekonomiyle birlikte ofis kiralarında önemli ölçüde artışlar olacağını belirten raporlar, yatırımcıların harekete geçmesi gerektiğini gösteriyor. Bu ölçüde, proje içerisinde yer alan home ofis ve Alışveriş Merkezi ayrı bir ilgi çekiyor” dedi.
Daire fiyatlarının 195 bin liradan başladığı projede farklı ödeme seçenekleri de uygulanıyor. Konut sahibi olmak isteyenlerin yüzde 90’ının oturmak için daire satın aldığı projede yüzde 25 peşin ve 120 aya kadar vade seçenekleri sunuluyor. Projede ayrıca 60 ayda yüzde 0,98 kredi faiz oranlarıyla da konut satın alınabiliyor.

Haberin Devamı

Hangi daire kaç lira?
Tipi ALANI (m2) Fiyat
1+1 78-90 195.000-235.000
2+1 106-165 295.000-394.000
3+1 135-274 379.000-775.000
4+1 203-277 548.000-791.000
5+1 308-316 933.000-951.000

Haberin Devamı

Depreme karşı ek önlem
Yeşil, projede 21 ve 24 katlı 4 blok ve 5 katlı 3 blokta toplam 521 daire bulunduğunu belirterek, 7 blokta 27 ayrı tipte daire seçeneği bulunduğunu belirtti. Park Yaşam Mavişehir projesini diğer projelerden farklı yapan en belirgin özelliklerden biri olarak depreme karşı güçlendirilmiş q120’lik fore kazık, post-groudıng ve jet grout sisteminin uygulanmasını gösterdi.

2.5 km’lik gezi parkuru
Proje içerisinde 1 adet açık ve 1 adet kapalı yüzme havuzu, ayrıca açık alanda da 1 adet çocuk yüzme havuzu, 2 adet tenis kortu, 1 adet basketbol sahası, çocuk oyun park alanı ve çocuk kum havuzu bulunuyor. Ayrıca Park Yaşam Mavişehir projesinde site içindeki gezinme yolunun toplam uzunluğu 2.586 metreye ulaşıyor.

Elite City’de % 5 peşinatlı kampanya devam ediyor

Atakent’te gerçekleştirilen Elite City projesinde sona yaklaşılırken, projedeki kampanya da devam ediyor. Projeden konut sahibi olmak isteyenler, yüzde 25’lik peşinatın yüzde 5’ini şimdi, kalan yüzde 20’lik peşinatını ise 7 ay sonrasında daireyi teslim aldığında ödeyebiliyor ve kredili alımlarda da teslime kadarki ödenmeyen taksitler için vade farkı ödenmiyor. Proje prim yaptığında da kampanyadan yararlananlar prim yapmış dairelerini eski fiyattan ödemeye devam ediyor.
Şua İnşaat’ın kasımda teslim edilecek projesinde fiyatlar 249 bin liradan başlıyor. Peyzaj çalışmaları kapsamında mimoza, erguvan, manolya ve defne ağaçlarının bulunacağı proje,1+1’den 4+1’e farklı dairelerin yer aldığı 4, 8, 20 ve 30 katlı binalardan oluşuyor.

Bahçeşehir’de kişiye özel ödeme planı

Yalçıntepe Group’un Bahçeşehir’de gerçekleştirdiği projesi Maximoon için bahara özel ödeme planı sunuluyor. Firmadan yapılan açıklamaya göre, 89 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulan Maximoon projesinden ev sahibi olmak isteyenler ne kadar peşinat vereceklerini, nasıl taksitlendirme yapacaklarını kendileri belirliyor.
Toplam 1.560 konut ve bir rezidans bloğundan oluşan projede 1+1’den 3+1’e kadar daire seçenekleri bulunuyor. 86 ticari birimden oluşan açık alışveriş merkezine de yer verilen projenin sosyal donatıları arasında basketbol sahası, tenis kortu, açık ve kapalı yüzme havuzu, koşu ve yürüyüş yolu, bisiklet parkuru, fitness center, vitamin bar, Türk hamamı, sauna, buhar odası, SPA merkezi, cafe ve restaurant yer alıyor.

Helenium Twins’te 200 bin liraya ev sahibi olma fırsatı

Başarır İnşaat’ın son projesi Helenium Twins tamamlandı. Açıklamada projenin yüzde 85’inin nisan sonunda sahiplerine teslim edileceği belirtildi. 21 katlı, ikiz plaza olarak tasarlanan projede, 175 adet 1+1 ve 2+1 home ofis bulunuyor.
Yatırım bedeli 20 milyon lira olan projedeki dairelerin metrekare fiyatları 3 bin ile 3 bin 500 lira aralığındayken, satış fiyatları ise 200 bin ile 325 bin lira arasında değişiyor.
Sabiha Gökçen Havalimanı’na 14 dakika mesafede konumlanan projede açık havuz, yürüyüş parkurları, güneşlenme terası, çocuk oyun alanları, squash, sauna, buhar banyosu, soyunma odaları, vitamin bar gibi sosyal donatılar dışında residence consierge hizmetleri de veriliyor.

150 milyon dolarlık proje temmuzda teslim ediliyor

Esin Yapı, Zincirlikuyu’da inşa ettiği projesi İstanbloom için basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, toplamda 150 milyon dolara mal olacak projenin kaba inşaatının temmuz ayının sonunda tamamlanmasının planlandığı açıklandı. 46 katlık ofis ve 170 konut olarak planlanan projede, minimum yüzde 35 peşinat ve 24 aya kadar sıfır faiz vade seçenekleri ile satış imkânı sağlanıyor.
Yüzde 40’ının satıldığı projede 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve dubleks daire seçenekleri bulunuyor. Çevreci yapılara verilen Leed sertifikasına aday projede atık maliyetlerinin yüzde 50-90 arasında azaltılması, yüzde 30 oranında su tasarrufunun sağlanması ve CO2 salınımının yüzde 35 azaltılması gibi koşullar saplanıyor.