Ekonomi AnadoluJet’ten 7 yeni uçuş noktası

AnadoluJet’ten 7 yeni uçuş noktası

31.05.2010 - 14:07 | Son Güncellenme:

.

AnadoluJet’ten 7 yeni uçuş noktası

Yurtdışında 12, yurtiçinde 27 noktaya uçan AnadoluJet, birkaç ay içinde Ankara’dan Londra, Stuttgart, Paris, Moskova, Çanakkale ve Edremit, İstanbul’dan da Nahçivan’a uçacak. AnadoluJet, 2010 yılında da 5.2 milyon kişiyi taşımayı hedefliyor.
AnadoluJet, düzenlediği basın toplantısı ile dış hat uçuşlarını tanıttı. Toplantıya katılan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, AnadoluJet’in iki yıl önce kurulduğunu anımsatarak, “AnadoluJet, Anadolu insanını daha yeni ve konforlu uçaklarla, daha ekonomik fiyatlarla taşımak üzerine kuruldu. AnadoluJet ile yaptığımız operasyonlarla yurtiçinde gerçekten çok büyük başarılar elde ettik. Doluluk oranlarında yüzde 80-90’ları yakaladık” diye konuştu.

Haberin Devamı

“ANADOLUJET’İN SADECE YURTİÇİNE UÇMASINA GÖNLÜMÜZ RAZI OLMADI”
Yurtdışına gittiklerinde de talepleri gördüklerini anlatan Topçu, AnadoluJet’in sadece yurtiçinde uçmasına gönüllerinin razı olmadığını söyledi. AnadoluJet’in kullandığı uçakların THY’nin envanterindeki en yeni uçaklar olduğunun altını çizen Topçu, şuanda 12 olan yurtdışı uçuşlarının artarak devam edeceğini dile getirdi. Topçu, Mayıs itibariyle 17 uçağa sahip olan AnadoluJet’in yılsonuna doğru 22 uçağa sahip olacağını söyledi.

“ANADOLUJET STRATEJİK ORTAĞIMIZ”
TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, dünyada 10 tane havalimanı işlettiklerini ifade ederek, bunun 4’ünün Türkiye’de olduğunu dile getirdi. Şener, “THY’ye dünyadaki yerel otoritelerin nasıl baktığını görünce Türk vatandaşı olarak gurur duyuyorum” dedi.
AnadoluJet’in stratejik ortak olduğunu kaydeden Şener, AnadoluJet’in THY’nin yarattığı müthiş bir proje olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ FİLOSU
THY Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sivrikaya, AnadoluJet’in halkın yolu olmayı hedef aldığını belirterek, Türkiye’nin en genç filosu olan AnadoluJet’in üçüncü yılında 5 milyonun üzerinde yolcu taşımayı hedeflediğini söyledi. Sivrikaya, Ankara hatlarının yıllık taşıma kapasitesinin 1 milyon iken, 5 milyona çıkmasının AnadoluJet iş modelinin vatandaşlar tarafından ne derece desteklendiğinin göstergesi olduğunu kaydetti.

“41 NOKTAYA ULAŞTIK”
Türk Hava Yolları Bölgesel Uçuşlar Merkezi Başkanı Sami Alan ise 17 uçak filosuna ulaştıklarını belirterek, 41 noktaya uçtuklarını dile getirdi. Birkaç ay içinde ayrıca Ankara’dan Londra, Stuttgart, Paris, Moskova, Çanakkale ve Edremit hatlarını da açmayı planladıklarını ifade eden Alan, İstanbul’dan da Nahçivan’a uçacaklarını kaydetti. Alan, bunların kararının alındığını ancak uçakların gelişine bağlı olarak tarihlerin belirleneceğini vurguladı.

UÇUŞ SAYISI YÜZDE 60 ARTTI
2008-2009 döneminde uçuş sayısının yüzde 55, 2009-2010 ilk dört aylık dönem baz alındığında ise yüzde 60 arttığının altını çizen Alan, yolcu sayısının da 2010 yıl sonu itibariyle bu oranın yüzde 80 artışla 5.2 milyon olacağını tahmin ettiklerini dile getirdi. Özellikle Almanya’daki Türk vatandaşların yoğunluğu göz önüne alındığında onlara daha etkin hizmet verebilmek amacıyla ek seferler planladıklarını kaydeden Alan, şöyle devam etti:
“İç hatlarda Ankara ve İstanbul Sabiha Gökçen’den 29 noktaya uçuşlar düzenleniyor. Ankara ve Hatay’dan Kıbrıs’a devam eden uçuşlar sonrasında 4 Mart’ta Şam, Mayıs ayında Frankfurt, Düsseldorf, Köln, Viyana, Brüksel, Amsterdam ve Tahran uçuşlarına başladık. Haziran ayında Ankara’dan Stokholm, Kopenhag, Köln, Sabiha Gökçen’den Stokholm, Kopenhag, Nahçivan uçuşlarına başlayacak olan AnadoluJet böylece toplam 12 yurtdışı noktasına ulaşmış olacak.”

Haberin Devamı

BİLETLER YÜZDE 25 DAHA UCUZ OLABİLİR
Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan THY Bölgesel Uçuşlar Merkezi Başkanı Sami Alan, Şam uçuşlarının yüzde 65’lere varan doluluk oranlarına ulaştığını dile getirerek, “Yalnız yaz sezonunda gelen talep üzerine Ankara-Şam uçuşunu Ankara-Antalya-Şam’a çevirdik. Yaz sezonu boyunca uçaklarda yer yok diyebiliriz. Kışın tekrar Ankara-Şam’a çevireceğiz” dedi.
THY İcra Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, yurtdışı biletlerinin daha ekonomik olacağını belirterek, yüzde 25 daha indirimli olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

ANKARA DİREKT UÇUŞLARI İSTANBUL’U RAHATLATACAK
TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Ankara’yı her zaman çok önemsediklerini ifade ederek, Ankara direkt uçuşlarının İstanbul’u rahatlatacağını kaydetti. Şener, “İstanbul’a 5 tane pistte yapsanız belli bir hava sahası kapasitesi var. Bu hava sahası kapasitesinin çok ciddi kısmını da Ankara’ya gelen yolcular oluşturuyor” diye konuştu.