Ekonomi ‘Ankara’daki beceriksizler akıllı olsunlar’

‘Ankara’daki beceriksizler akıllı olsunlar’

28.05.2008 - 00:50 | Son Güncellenme:

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk Ankara’daki “bazı birim yöneticileri”ne seslenerek “akıllı olsunlar” dedi.

‘Ankara’daki beceriksizler akıllı olsunlar’

Kral FM radyosunda bir programa konuk olan Ertürk bu yöneticiler için, “Kendi beceriksizliklerini, başarısızlıklarını bize fatura etmeye kalkmasınlar” şeklinde konuştu.
Ertürk program sırasında Uzan Grubu hakkında yurtdışında açılan davalardan bahsederken, “Bu, öbür davalardan hiç endişem yok. Orada da... Sadece... Ankara’da başka birimler var, bunun hepsiyle de biz uğraşmıyoruz. O birimlerin yöneticilerine, burada, akıllı olsunlar, onlara sesleniyorum. Dışarıda dava takip edeceklerine bizimle uğraşmaya kalkıyorlar. Bizimle uğraşan çarpılır” dedi.
Ertürk sözlerine şöyle devam etti: “Orada kendi beceriksizliklerini başarısızlıklarını bize fatura etmeye kalkmasınlar (...) Öyle devlet memurluğu yapıp da, Ankara kurnazlığı yapıp bizi burada kendi başarısızlıklarına bulaştırmasınlar. Burada kimi kastettiğimi herkes iyi bilir, onlar iyi bilir”. 

RTÜK’ün düşmanlığı
Programda spikerin Kral FM’in bazı noktalarda yayınının kesildiğini söylemesi üzerine de Ertürk, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman’a seslenerek “TMSF’ye karşı RTÜK’te bir önyargı mı var acaba sevgili Zahit Bey dostum, sayın Başkan? TMSF varlıklarına karşı orada oluşmuş bir bir bir karşıtlık mı, bir düşmanlık var mı bunu anlayalım” dedi.
Ertürk “bir şirketin” yaptığı televiyon lisans başvurusunu “TMSF televizyon sahibi olabilir mi” diyerek yokuşa sürmeyi anlamadığını, bu şirkete verilecek lisansın kamunu cebine gelir olarak döneceğini söyledi.
Ahmet Ertürk, özel televizyon sahiplerine yapılan uygulamadan farklı bir uygulama istenmediğini belirterek “bizim için özel muktezalar kurmak, bizim için özel komisyonlar kurmak, bu ne anlama geliyor, ben anlamıyorum bunu” dedi. 
Ahmet Ertürk, bir RTÜK üyesinin TMSF yönetimindeki televizyon kanalına yapılan transferle ilgili dava açmasını da eleştirerek, “Mahekemeye verilecek o kadar çok müessese, o kadar çok olay var ki. Onları bırakıp bizimle uğraşma haksızlıktır, insafsızlıktır” dedi.