Ekonomi ANKARA - MİLLİYET

ANKARA - MİLLİYET

17.01.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Başbakan Necmettin Erbakan, kamu kurumlarının birbirlerinden olan alacakları arasında mahsup yapılacağını açıkladı. Erbakan, böylece belediyelerin faiz ve gecikme zamlarından kurtarılacağını söyledi

ANKARA - MİLLİYET

BAŞBAKAN Necmettin Erbakan belediyeler de dahil tüm kamu kurumlarının birbirlerinden olan borç ve alacaklarının mahsup yapılacağını açıklayarak, 1992 yılından bu yana ilk kez bir Tahkim kararını açıklamış oldu. Erbakan, kararın gerekçesi için de "böylece bu kurumlarımız faiz ve gecikme zamlarından kurtarılacak, rahatlatılacaktır" dedi.
Dün toplanan Bakanlar Kurulu toplantısının girişinde gündemi açıklayan Başbakan Erbakan, devlet alacaklarının ve sigorta primlerinin ödenmesinde özel sektör ve belediyelere ödeme kolaylığı sağlayan yasa tekliflerinin hazırlandığını belirterek, "belediyelere büyük destek vereceğiz, bu destekle daha rahat hizmet yapacaklar. Belediyeler nefes alacaklar" diye konuştu.

Son kez 1992 yılında yapılan Tahkim'in Hazine'ye ek yük getireceğini savunan uzmanlar, alacaklara karşı verilecek devlet iç borçlanma senetlerinin, nakit girişi olmadan yapılmasının Hazine'ni yükünü arttıracağını belirtiyorlar.