Ekonomi ANKARA - MİLLİYET

ANKARA - MİLLİYET

11.03.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Esnafa verilecek kredilerinin 130 trilyon liraya çıkartıldığını söyleyen Çiller, "Hükümet uyum içinde icraatlarına devam ediyor" dedi

ANKARA - MİLLİYET

YENİ hükümet arayışları gündemde ön plana çıkarken, DYP lideri Tansu Çiller, Refahyol'un süreceği mesajı verdi. Çiller, "Hükümet uyum içinde" dedi.
Çiller, dün Halk Bankası Krediler Yüksek Kurulu toplantısına katıldı. Çiller, Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, Sanayi Bakanı Yalım Erez ve Maliye Bakanı Abdüllatif Şener ve bürokratların katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, esnafa verilen kredi oranının 80 trilyon liradan 130 trilyon liraya çıkarıldığını belirterek, bunu "devrim niteliğinde bir gelişme" olarak nitelendirdi. Cumhuriyet tarihinde 1992 yılına kadar esnafa toplam 2 trilyon lira kredi verildiğini belirten Çiller, "esnafımızı, küçük ve orta ölçekli işletmecimizi ayağa kaldıracağız diye büyük bir atılım içine girdik.
Halk Bankası'nın temin ettiği bir yıl ödemesiz 4 yıl vadeli 250 milyon markın KOBİ'lere tahsis edileceğini açıklayan Çiller, "Halk Bankası, Anadolu, Trakya kaplanlarını ihracatçı yapmak üzere" diye konuştu.

Halkbankası Genel Müdürü Yenal Ansen'de yaptığı konuşmada, kooperatif kredileriyle esnaf ve sanatkarlarlara açılan plasmanları 50 trilyon lira artırarak 130 trilyon liraya çıkarılacağını, sanayi ve fon kredileri kapsamında KOBİ kredilerini de 120 trilyon liraya çıkaracaklarını belirterek, "Toplam ihtisas kredilerini 250 trilyon lira olarak öngörmekteyiz" ifades ini kullandı.
Bankanın 1997 yılında toplam krediler içinde ihtisas kredilerini yüzde 75'ler seviyesinde koruduklarını belirterek, 1997 yılında kadın ve gençlere açılan toplam kredi tutarının 10 trilyon liraya çıkarılacağını belirtti.