Ekonomi Anneye hediye bütçesi ortalama: 200 TL

Anneye hediye bütçesi ortalama: 200 TL

12.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

GittiGidiyor tarafından yapılan ankete göre Türkiye’de her iki kişiden biri Anneler Günü’nü beklemeden, içinden geldiği zaman annesine hediye alıyor.

Anneye hediye bütçesi ortalama: 200 TL

Annesine yalnızca Anneler Günü’nde hediye aldığını belirtenler ise yüzde 17’lik kesimi oluşturdu. Anneler Günü için alınan hediyelerin ortalama fiyatı da 200 TL olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Mayıs ayının başında gerçekleştirilen ve toplam 5 bin 984 kişinin oy kullandığı ankette ‘Annenize ne sıklıkla hediye alırsınız?’ sorusunu yanıtlayanların yüzde 52’si ‘Her içimden geldiğinde’ yanıtını verirken; bu yanıtı yüzde 18 ile ‘Hediye almam’, yüzde 17 ile ‘Anneler Günü’nde’, yüzde 7 ile ‘Benden bir şeyler istediğinde’, yüzde 5 ile ‘Yaş gününde’ ve yüzde 1 ile ‘Evlilik yıldönümlerinde’ yanıtları takip etti.

Hatırlanma isteği

Annelere, ‘Anneler Günü’nde çocuğunuzdan hediye bekler misiniz?’ sorusu yöneltilen ankette, annelerin yüzde 57’si ‘Hediye değil ama hatırlayıp kutlamasını isterim’, yüzde 22’si ‘Hayır, hiçbir şey beklemem’ ve yüzde 21’i ‘Evet, beni düşünmesini isterim yanıtını verdi.

Haberin Devamı

‘Anneler Günü hediyenizi nasıl seçersiniz?’ sorusuna ankete katılanların yüzde 34’ü, ‘Annemin ihtiyacını zaten biliyorum, gider onu alırım’ derken; yüzde 24’ü ‘Hediye almam’, yüzde 18’i ‘Anneler Günü haftasında bakınmaya başlarım’, yüzde 14’ü ‘Anneme sorarım, istediği neyse onu alırım’ ve yüzde 10’u ‘Birkaç hafta önceden düşünür, planlarım’ yanıtını verdi.