Ekonomi Antakya’yı bu yıl mutlaka görün

Antakya’yı bu yıl mutlaka görün

11.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

New York Times gazetesi 2020 yılında dünyada mutlaka görülmesini önerdiği 52 yer arasına Antakya’yı da aldı

Antakya’yı bu yıl mutlaka görün

Bu yıl dünya turizminde yıldızı parlaması beklenen yerler arasında Hatay’ın merkez ilçesi Antakya da var.

Haberin Devamı

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times, 2020 yılında mutlaka görülmesini önerdiği yerler arasına Antakya’yı da aldı.

Carlotta Gall tarafından kaleme alınan yazıda dünya turizminde bu yıl öne çıkacak 52 yerden bahsedildi. Listede Austin’den (ABD) Leipzig’e (Almanya), Lima’dan (Peru) Addis Ababa’ya (Etiyopya) pek farklı şehir değişik özellikleriyle öne çıkıyor.

Dar sokaklar, taş evler...

Listede 34’üncü sırada yer alan Antakya için şunlar yazıldı:  

“Burası eskinin antik kenti Antioch. Ziyaretçilerine zenginlikler sunuyor. Aziz Paul öncülüğündeki ilk Hıristiyanlar için önemli bir merkezdi. En eski kiliselerden dağa oyulmuş Aziz Peter Kilisesi’ne ev sahipliği yapıyor.

Arap Yarımadası dışında inşa edilen ilk camilerden birisi burada. Dar sokakları ve beyaz taş evleriyle eski bir şehir. Roma ve Bizans mozaikleriyle dolu olağanüstü bir arkeoloji müzesi bulunuyor.”

Haberin Devamı

Antakya’yı bu yıl mutlaka görün

Mozaik manzaralı oda

Antakya’daki Museum Hotel’den de bahseden New York Times, şunları yazdı:

“Alışılmadık bir otel olan Museum Hotel Antakya, kapsamlı bir yeni arkeolojik kazı manzaralı. Burası bir forumun tabanı olduğu düşünülüyor ve şimdiye kadar keşfedilen en büyük sağlam Roma mozaiği de burada. Asfuroğlu ailesi 5 yıldızlı otelin temeli kazarken, tarihin böylesine önemli katmanlarıyla karşılaşınca kazıları finanse edip oteli yeniden tasarlamış. Çalışmayla on binlerce eser ortaya çıktı. Bunlar arasında M.Ö. 300’den kalma şehir surları ile yıkıcı depremlerin ve yatağı değiştirilen nehirlerin etkisiyle dalgalı bir biçim alan 4. yüzyıldan kalan mozaik de var.

Kazı alanı şimdi bir açık hava müzesi. Çelik sütunlar üzerinde asılı olan otel, müzeye ücretsiz erişimin yanı sıra eşsiz bir manzara ve cam yürüyüş yolları sunuyor.”