Ekonomi Antika’nın fonu Mars’ı aldı

Antika’nın fonu Mars’ı aldı

08.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en büyük sinema zincirlerinden Cinebonus ve spor salonu zinciri Mars Athletic Club’ın (MAC) yeni sahibi, İsak Antika ve Murat Çavuşoğlu’nun birlikte kurduğu özel sermaye fonu Actera Group oldu.

Antika’nın fonu Mars’ı aldı


Milliyet gazetesinin 16 Ağustos’taki haberinde gerçekleşeceğini duyurduğu satış, dün resmiyet kazandı. Henüz açıklanmasa da, Cinebonus ve MAC’in sahibi Mars Entertainment Group’un çoğunluk hisseleri Actera’ya geçti.
Şirkette yüzde 55 hissesi bulunan ABD’li yatırım grubu Colony Capital, 31 Ağustos’ta yapılan ve tutanakları dün yayımlanan olağanüstü genel kurulda, hisselerinin tümünü Actera’ya devretti. Yapılan sermaye artırımının ardından Actera’nın şirketteki payı yüzde 60’ı buldu. Olağanüstü genel kurulda, hisse devri ile birlikte yeni yönetim de şekillendi. Murat Çavuşoğlu ve İsak Antika yeni yönetim kuruluna girdi. Sermayesi 13.6 milyon lira 15.1 milyon liraya çıkarılan Mars’ta, Actera’ya ait Odyssey adlı şirketin 9.08 milyon liralık hissesi oldu.
Öte yandan, Mars’ın eski ana sözleşmesinde, rakip sinema zinciri AFM ile ilgili maddelere de rastlandı. Eski sözleşmedeki ‘kurucu hissedarların izni olmadıkça AFM’ye hisse satılamaz’ şeklindeki ifade yeni sözleşmede yer almadı.


‘Eğlence’ye yöneldi
HSBC Türkiye eski Genel Müdürü Piraye Antika’nın eşi İsak Antika ve Murat Çavuşoğlu’nun birlikte kurduğu özel sermaye fonu Actera, 500 milyon doları aşan büyüklüğü ile Türkiye’de yatırıma odaklı en büyük özel sermaye fonlarından biri olarak tanınıyor.
Actera’nın en büyük yatırımları arasında Mey İçki yer alıyor. Son dönemde daha çok eğlence sektöründeki yatırımlara ağırlık veren Actera Kanadalı medya şirketi Canwest International’ın iştiraki olan ve içinde Süper FM, Metro FM, Joy FM ve Joy Turk’ün olduğu Spectrum Radyo Grubu ile Rupert Murdoch’ın News International’ine ait olan reklamcılık şirketi Karma Açıkhava’ya da yatırım yapmıştı.
Mars Entertainment bünyesinde 28 sinema salonu bulunan Cinebonus, 5 salonu bulunan spor kompleksi MAC, NuPera restorantı, NuSpa spa zinciri ve plaj Burç Beach bulunuyor.