Ekonomi Apple’dan ‘hesaplı’ iPhone

Apple’dan ‘hesaplı’ iPhone

22.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni iPhone 6 modeline rağmen akıllı telefon satışlarında yavaşlamayla karşılaşan teknoloji devi Apple, “iPhone SE” adıyla piyasaya yeni ve ucuz bir telefon modeli sunmaya hazırlanıyor.

Apple’dan ‘hesaplı’ iPhone

31 Mart’ta satışa sunulacağı belirtilen yeni telefonun 16GB’lık versiyonunun ABD fiyatı 399 dolar, 64GB’lık versiyonu da 499 dolar olacak.
Bu telefonla özellikle Çin pazarında hızlı bir atak planlayan Apple’ın, aynı zamanda iPhone ES’le hızla büyüyen Hindistan’ın yanı sıra Orta Doğu ve Afrika pazarlarında da yeni müşteriler kazanmak istiyor. Ekran boyutlarıyla, iPhone 4’e benzeyen SE, böylelikle bir anlamda 5 ve 6’yı büyük bulan müşterilere de hitap edecek.
Daha verimli
Arka yüzde 12 megapiksel dahili kamerası olan iPhone SE’nin ön yüzünde de 1.2 megapiksel kamera ve flaş bulunuyor. Enerji verimliliğinin de daha iyi olduğu, hatta bazı noktalarda 5S’ten daha hızlı olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Farklı bir iPad

Apple, dünkü toplatıda ayrıca yeni iPad Pro’yu da tanıttı. Şirket tarafından “en büyük iPad güncellemesi” deyimi kullanılırken, yeni cihazda 9.7 inçlik ekran bulunuyor. Dört köşesinde birer hoparlöre sahip olan iPad Pro’nun, arka yüzünde de 12 MP kamera mevcut. Cihaz, ekran parlaklığını kendisi ayarlıyor.
Yine dünkü toplantıda, şirketin akıllı telefonu “Apple Watch”un başlangıç fiyatında indirime giderken, bazı pragramlarda güncellemeler açıkladı ve yeni kayışlarını tanıttı. Apple Watch’ın ABD’de başlangıç fiyatı 349 dolardan 299 dolara indi.