Ekonomi Ar-Ge ve inovasyon ‘şampiyon’u Bursa

Ar-Ge ve inovasyon ‘şampiyon’u Bursa

04.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) sektörlerin nitelikli dönüşümü alanında yeni bir kimlik kazanan Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar - Ge Merkezi (BUTEKOM) bünyesinde yer alan Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Oda/Borsa Proje Yarışması’nda ödüle layık görüldü.

Ar-Ge ve inovasyon  ‘şampiyon’u Bursa

365 oda ve borsanın katıldığı ve 40 projenin finale kaldığı TOBB Oda/Borsa Proje Yarışması’nda BTSO, “Ar-Ge ve İnovasyon/Üniversite Sanayi İşbirliği” kategorisinde Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi projesiyle birincilik ödülü aldı.

Haberin Devamı

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ödülünü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun elinden aldı.

Teknik ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi (TTTMM) projesinin Bursa ve Türk tekstil sanayisine yön veren son yılların en kapsamlı sektörel projelerinden biri olduğunu belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BUTEKOM bünyesinde hayata geçirilen projenin tekstil ve hazır giyim ile alt sektörlerinin sürdürülebilir büyümesine liderlik ettiğini vurguladı.

Burkay, “Merkezimiz Bursamızın sektörde standart ürünler yerine; akıllı teknik tekstiller, nano ürünler ve üç boyutlu kumaş teknolojileriyle birlikte özgün ve yüksek kaliteli ürünler üretmesine öncülük ediyor” dedi.