Ekonomi Arda’nın takı sitesine Alman ortak!

Arda’nın takı sitesine Alman ortak!

03.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli futbolcu Arda Turan’ın hissedarları arasında yer aldığı online takı ve aksesuar sitesi Lidyana.com’a Rusların ardından Almanlar da ortak oldu.

Arda’nın takı sitesine Alman ortak

2012’de kurulan ve hızla büyüyen siteye son olarak Alman medya devi Burda Grubu’nun 6 milyon dolar yatırırak yaklaşık yüzde 22.5 hisse aldığı açıklandı. Sitenin kurucu ortağı ve CEO’su Hakan Baş, Burda Grubu ile mart ayında görüşmelere başladıklarını ve Burda Grubu’nu yurtdışına açılma planları açısından tercih ettiklerini söyledi.
Hakan Baş, “Kısa vadede Türkiye pazarında arayı açmayı, orta ve uzun vadede ise yurtdışı hedeflerimizi gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi. Baş, online satışların yanı sıra 1 - 2 mağaza açarak Lidyana.com’un bilinirliğini artırabileceklerini de söyledi.

2014’te yurtdışında
Lidyana ilk yabancı yatırımını geçen yıl Rus Yandex’in ortaklarından RuNet’ten almıştı. Rusların şirkette yüzde 15.5 civarında payı bulunurken, Burda’nın hissesi dışındaki kısım ise şirketin kurucu ortaklarına ait. Bu ortaklar arasında Arda Turan ve Hakan Baş’ın dışında Markafoni’nin kurucu ortağı Sina Afra, Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın, Ulusoy Holding Yönetim Kurulu üyesi Saffet Ulusoy da var. 500’den fazla marka, 50 binden fazla ürün sunan sitenin üye sayısı 500 bin civarında. Lidyana.com, 2014 başında yurtdışı ofisini hizmete sokmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Eski bankacı ve milli yüzücü

Sitenin CEO’su Hakan Baş, Üsküdar Amerikan Lisesi’ni bitirmesinin ardından ABD’de Cornell Üniversitesi’nde ekonomi okudu, Yale Üniversitesi’nde de finans mastırı yaptı. Baş, lise yıllarında milli yüzücü olarak çok sayıda müsabakada yarıştı. 2010’da bankacı olarak Türkiye’ye dönen Baş’ın bu kariyeri 20 gün sürdü. Finans sektörünü bırakıp birkaç ortakla online oyun sitesi Peak Games’i kurdu. Baş, o dönemde ilk çıkardıkları oyunun ‘okey’ olduğunu ve akşamları eve geldiğinde babasının ‘Millete okey oynatmak için mi okudun?’ diye sorduğunu anlatıyor. Şu anda dünyanın sayılı oyun sitelerinden Peak Games’in değeri 100 milyon dolara koşarken Lidyana.com ise ikinci yurtdışı yatırımını alma başarısını gösterdi.