Ekonomi +Artı Haber

+Artı Haber

23.04.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

+Artı Haber

+Artı Haber

       NETAŞ ve Peg Profilo'da üst düzey yöneticiler belirlendi. Netaş'dan Borsa'ya gönderilen açıklamaya göre, dünkü Genel Kurul'da yapılan seçimler sonucu, yeni Yönetim Kurulu David A. Ball, Iain J. Jorgan, Ali İhsan Türkkan, Babür Kireç, M. Sait Gözüm, Charles Drayton ve H. Erdoğan Alkin'den oluştu. Yönetim Kurulu ilk toplantısında, Başkanlığa David A. Ball'ı, Başkan Yardımcılığı'na ise Ali İhsan Türkkan'ı seçti.
       Peg Profilo A.Ş'de dün yapılan Genel Kurul'da da Yönetim Kurulu üyeliklerine Helmut Wolfgang Dowte, Hans Peter Haase, Arnold Hornfeld, Mehmet Varlık, Nesim Levi, Klaus Henkele, Hayati Kamhi, Vili Kamhi ve Vili Gabay getirildiler.

       TÜRK Ceza Kanunu ile Medeni Kanun hükümlerini yeniden düzenleyen çalışmalar tamamlanırken, Borçlar Kanunu'nda köklü değişiklikler yapacak olan komisyon dün ilk toplantısını yaparak çalışmalarına başladı.
       Komisyonun dünkü toplantısına katılan Adalet Bakanı Oltan Sungurlu, Türkiye ve Dünya'daki gelişmelerin Türk hukuk sisteminde de değişiklikleri yapılmasını zorunlu kıldığını belirtirken, "Önemli olan bütün bu çalışmaların yasalaşmasıdır" diye konuştu. Yürürlükteki kanunun, İsviçre Medeni Kanununu tamamlayan Federal Kanun'un çevirisinden ibaret olduğunu, zaman içinde yapılan birtakım değişikliklerin de günümüz koşullarına cevap veremediğini hatırlatan Sungurlu, komisyonun Yargıtay içtihatları, öğretim üyelerinin düşünceleri ve uygulamadaki aksaklıkları gözönünde bulunduracağını ifade etti.
       Borçlar Kanunu'nun kabul tarihi olan 22 Nisan 1926'dan tam 72 yıl sonra toplanan komisyon, 29 üyeden oluşuyor. 6 Yargıtay üyesinin bulunduğu komisyonda, üniversiteler 10 üyeyle temsil ediliyor. Komisyonda, Adalet, Maliye ve Sanayi ve Ticaret bakanlıklarının yanısıra, Kanunlar Genel Müdürlüğü, Barolar ve Noterler Birliği'nin temsilcileri de bulunuyor.

       TÜRKİYE İşçi Emeklileri Cemiyeti Genel Başkanı Ethem Ezgü, cemiyetin kapatılması için birtakım çalışmalar yapıldığını savunarak, "27 yıldır haysiyetle mücadele veren cemiyetimizin kapatılmasına, sağduyu sahibi siyasiler izin vermemelidir" dedi.
       Türkiye İşçi Emeklileri Cemiyeti Başkanlar Kurulu toplantısında konuşan Ezgü, cemiyet olarak zor günler içinde bulunduklarını belirterek, bazı siyasilerin cemiyetin kapatılması için uğraş verdiğini bildirdi.
       Cemiyetin kapatılması için çalışan kişilerin ne yaptığını bilmediklerini anlatan Ezgü, "Bu cemiyeti yemek isteyenler hüsrana uğrayacaklardır. 27 yıllık geçmişi bulunan bu cemiyet güçlüdür. Sağduyu sahibi siyasiler, 27 yıldır haysiyetle mücadele veren cemiyetin kapatılmasına izin vermemelidir" diye konuştu.