Ekonomi Asker ve polise yerli keskin nişancı tüfeği

Asker ve polise yerli keskin nişancı tüfeği

26.11.2008 - 10:57 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk yerli keskin nişancı tüfeği Pakistan’ın Karaçi kentinde sergilendi. İşte tüfeğin özellikleri

Asker ve polise yerli keskin nişancı tüfeği

MKE ve Jandarma tarafından yeni geliştirilen yerli nişancı tüfeği terörle mücadelede polis ve askerin işini kolaylaştıracak.
Pakistan’ın Karaçi kentinde yoğun güvenlik önlemleri altında Expo Center’da açılan 5. Uluslararası Savunma Fuarı’na katılan MKE yetkilileri, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, fuarda yeni geliştirdikleri bazı ürünleri sergilediklerini söyledi.
Bunlardan birisinin Jandarma ile ortaklaşa geliştirdikleri keskin nişancı tüfeği olduğunu belirten yetkililer, bunun Türkiye’nin ilk yerli nişancı tüfeği olduğunu bildirdi.
Türkiye’deki keskin nişancı tüfeklerinin ithal edildiğini vurgulayan yetkililer, şunları kaydetti:
"Bu ürün özellikle terörle mücadelede asker ve polisin işini kolaylaştıracak. 7.65 mm’lik keskin nişancı tüfeğinin 1200 metre menzili bulunuyor. İlk bu fuarda görücüye çıkarılan ürün, yoğun ilgi görüyor. Burada yeni anlaşmalar yapabiliriz. Fuara gelmeden bir ülkeye ihracat yaptık. Jandarma da kullanmaya başladı. Artık Türkiye’nin kendi üretimi olan keskin nişancı tüfeği var. Aslında geç kalınmış bir üretim. Henüz bu tüfek için bir isim belirlemedik."

MP5’E ÖZEL SUSTURUCU
Bunun yanı sıra MP5’e özel susturucu geliştirdiklerini ifade eden yetkililer, "Normalde susturucu kullanılan silahlarda düşük hızdaki mermiler kullanılır. Bizim yaptığımız susturucu ile MP5’te normal mermilerle ateş edilebiliyor. Bu susturucudan İsrail’e verdik" dedi.
Yetkililer, MP5’lerin tabancadan bile daha az sarsan tüfekler olduğunu vurgulayarak, bu yüzden jandarma ve polisten büyük ilgi gördüğünü, aynı talebi yurt dışından da aldıklarını söylediler.
Yetkililer, fuarın yerli firmalar için çok faydalı geçeceğine inandıklarını kaydettiler.