Ekonomi Askerlik bitti, eve döndüm

Askerlik bitti, eve döndüm

12.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eureko Sigorta’nın yeni Genel Müdürü Can Akın Çağlar oldu. Çağlar, yeni görevine 1 Mayıs itibariyle başlayacak.

Askerlik bitti, eve döndüm

2003’ten 2011’e kadar Ziraat Bankası’nın Genel Müdürlüğü, 2011’den bu yana ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda yönetim kurulu üyeliği yapan Çağlar, kamudan özel sektöre geçmesini, “Yeni bir sayfa açıyorum. Kamu görevi askerlik olarak adlandırılır. Askerlik bitti, eve döndüm” şeklinde tanımladı.
BDDK’dan ayrıldıktan sonra özel sektörden iş teklifleri aldığını anlatan Çağlar, “Ama biz finansçılar reel sektör kurallarında rahat edemeyeceğimiz için finans dışına çıkmak istemedim. BDDK’dan ayrılınca bankacılık sektöründe çalışamayacağım için sigortayı seçtim” diye konuştu.
Çağlar, yeni görevinde Eureko Sigorta’nın yönetim ekibine başkanlık edecek ve Eureko Sigorta’nın üyesi olduğu Achmea ile münhasır ortağı Garanti Bankası arasındaki banka sigortacılığı ilişkilerini de yönetecek. Hatırlanacağı gibi Eureko Sigorta, Haziran 2007’de Hollandalı Achmea ile Garanti Bankası arasında münhasır bir ortaklık çerçevesinde kuruldu. Eureko’nun Garanti Emeklilik’te yüzde 15 payı bulunuyor.

azar payı % 3.51
Türkiye Sigorta Birliği verilerine göre, bu yılın şubat ayında 149.3 milyon TL prim üretimi gerçekleştiren Eureko Sigorta’nın sektördeki pazar payı yüzde 3.51 oranında bulunuyor. Şirket, sektörde hayat dışı branşta 11’nci sırada yer alıyor. 569 çalışanı bulunan Eureko Sigorta, 2013 sonunda ise 789.1 milyon TL prim üretimi gerçekleştirdi.
Can Akın Çağlar’ın genel müdür olması nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Achmea Yönetim Kurulu Başkanı Roelof Konterman, Türkiye’yi büyüme pazarları arasında gördüklerini belirterek, “Can Akın Çağlar finans sektörünü yakından tanıyor. Sektörün Türkiye’nin ekonomik büyümesi açısından taşıdığı önemin ve müşterilerin nasıl işin odağına yerleştirilmesi gerektiğinin bilincinde” dedi.
Konterman, Türkiye sigorta pazarının potansiyeli nedeniyle ilgi gördüğünü, pazarın büyütülmesi için çalışacaklarını kaydetti. Konterman, banka ve internet sigortacılığına odaklanacaklarını da söyledi.

Haberin Devamı

Sigorta Birliği yeni başkanını seçti: ‘Ülger’
Türkiye Sigorta Birliği’nin yeni Başkanı Groupama Genel Müdürü Ramazan Ülger oldu. 61 şirketin oy kullandığı Genel Kurul’da Başkan seçilen Ülger, iki yıl süre ile görev yapacak. Birliğin dün yapılan Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda Ülger 42 oy alırken, diğer başkan adayı Allianz Sigorta CEO’su Solmaz Altın 19 oy aldı.
Sigortacılık Kanunu uyarınca yapılan seçimde ayrıca, Hayat Dışı Yönetim Komitesi, Hayat ve Emeklilik Yönetim Komitesi ile Denetim ve Disiplin Kurulu üyeleri de belirlendi. Denetim Kurulu’na Sema Tüfekçiler (AIG Sigorta), Kemal Gül (Hür Sigorta), Suan Özgül (Coface) seçildi. Disiplin Kurulu ise Baturalp Pamukçu (Türk Nippon Sigorta), Ahmet Turul (Allianz) ve Murat Polat’tan (Doğa sigorta Kooperatifi) oluştu.