Ekonomi ASKON: Artık İsrail’e müdahale etme zamanıdır

ASKON: Artık İsrail’e müdahale etme zamanıdır

07.01.2009 - 12:56 | Son Güncellenme:

.

ASKON: Artık İsrail’e müdahale etme zamanıdır

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, Gazze’ye saldırılarını sürdüren İsrail’e artık müdahale edilmesini istedi.
Mustafa Koca, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in kurulduğu günden bu yana bölge ve tüm dünya için kriz üretmeye devam ettiğini belirterek, "artık İsrail demek vahşet demekle aynı anlama geliyor. Kendi uydurmalarından kaynaklanan ideolojileriyle, kendilerine çizmiş oldukları hedefleri için dram üretmeye devam ediyorlar. İnsanlığın hiçbir ölçeğiyle değerlendirmesi yapılamayacak olan bu vahşiler için artık kınama, uyarma, kızma zamanı gelmiş ve geçmiştir. Artık İsrail’e müdahale etme zamanıdır" dedi.
İsrail’in bütün önemli ülkeleri bir şekilde kontrolünde tutarak, cinayetlerine devam ettiğini vurgulayan Koca, uluslararası kuruluşlar ve başta ABD olmak üzere dünya ülkelerinin İsrail’i tüm platformlarda savunmayı sürdürdüğünü, bu talihsizliğin ve hukuksuzluğun sonuçlarını garip, savunmasız Filistin halkı ve masum çocukların yaşadığına dikkat çekti.
Koca, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Bizim Türk halkı olarak, 20. yüzyılın başına kadar tüm bölgeye sahip çıkan bir geçmişimiz var. Yine aynı insanlara sahip çıkma anlamında gayretimizi, çabamızı ortaya koyuyor ve insani yardımlarımızı yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Ancak artık arzumuz ve beklentimiz odur ki İsrail’e çok daha fazla yaptırımlar gerekmektedir.
İsrail askeri olarak mahkum edilmelidir. İsrail ticari olarak mahkum edilmelidir. İsrail siyasi ve diplomatik olarak mahkum edilmelidir. Filistin derhal korunmaya alınmalı ve bağımsız devleti ilan edilmeli, tanınmalı ve halen tahrip edilen Gazze derhal onarıma alınmalıdır. Aksi halde orada ileri teknolojik silahlarla dökülen çocukların kanları, hepimizin kabusu haline dönüşecektir."