Ekonomi ATM’ye göz kırpan işini hızlı bitirecek!

ATM’ye göz kırpan işini hızlı bitirecek!

01.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yapı Kredi, “göz taraması teknolojisi” ile mobil bankacılıkta yeni bir döneme imza attı. Akıllı cep telefonuyla ATM’ye dokunmadan hızlı para çekimi yapılacak

ATM’ye göz kırpan işini hızlı bitirecek

Yapı Kredi Bankası, bankacılık sektöründe “göz taraması teknolojisi” ile mobil bankacılıkta yeni bir dönem başlattı. Uygulamada şifre veya başka güvenlik adımları kullanılmıyor.

Haberin Devamı

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan Yapı Kredi dijital uygulamaları tanıtmak amacıyla düzenlediği toplantıda, bankacılıkta “dijital devrim niteliğinde” teknolojik uygulamalara imza atarak yeni bir dönem başlattıklarını söyledi.

Doğan, mobil şubesini yenilediklerini ve bu sayede akıllı telefonlar üzerinden Yapı Kredi uygulamasına girilerek QR kod ile ATM’ye dokunmadan hızlı para çekme işlemi ve çağrı merkezine direkt bağlanma gibi özellikler eklendiğini açıkladı.

Türkiye’de bankacılığın teknolojik dönüşümüne öncülük ettiklerini ifade eden Doğan, şöyle konuştu:

“Yapı Kredi, Türkiye’de ilk kez bilgisayarla işlem yapan, bankacılıkta ilk online uygulamayı hayata geçiren, ilk telefon bankacılığı işlemini gerçekleştiren, ses tanıma sistemini Türkiye’ye kazandıran banka. Geçmişimizden gelen öncü rolümüz doğrultusunda yenilediğimiz mobil şubemiz ile çağdaş bankacılığın en yeni adımlarını atıyoruz. Türkiye’de ilk kez gelişmiş göz tanıma sistemi teknolojisini kullanarak her müşterimiz için göz damar bilgisinden yola çıkan ve çok güvenli bu şifre sistemini Yapı Kredi Mobil’e girişte kullanmaya başladık. Bundan böyle müşterilerimiz göz tarama özelliği ile akıllı telefonlar üzerinden, tek hamlede mobil şubeye daha hızlı, daha kolay ve daha güvenli giriş yapabilecek.”

Haberin Devamı

Hızlı gönderim...

Yapı Kredi Mobil’e farklı yenilikler eklediklerini belirten Doğan, “Yenilenen mobil şubemizi kullanarak müşterilerimiz çekecekleri tutarı belirleyerek ATM’lerden hiçbir tuşa dokunmadan, sadece QR kod ile para çekebilecek. Çağrı merkezi arandığında kendisini tanıtmasına gerek kalmadan hizmet alabilecek. Google Search altyapısını entegre ettik. Müşterilerimiz arama sonuçlarından işlemlere, ödeme yapacakları faturaların kurumlarına, Akıllı Rehber kayıtlarına hızlı erişim sağlayarak direkt işlem yapabilecek. EFT ya da havale seçimi yapmaya gerek kalmadan hızlıca para gönderilebilecek, para transferi yaparken taksitli nakit avans kullanılabilecek, üçüncü kişilerle IBAN, dekont, hesap özeti, varlık ekstresi ve hesap hareketleri artık çok daha hızlı paylaşılabilecek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İlk 10 ayda 500 bin kredi

Dijital kanalları kullanmayanların ve buna adapte olamayan kurumların gelecek 10 yıl içinde ayakta kalmalarının mümkün olmayacağını belirten Doğan, şu bilgileri verdi:

“Dijital bankacılık kolay erişim ve konfor sağlıyor. Örneğin, Yapı Kredi’de dijital kanallardan bu yılın ilk 10 ayında 500 bin adet bireysel ihtiyaç kredisi kullandırdık. ‘Yapı Kredi BankacıBot’ ile kullanıcılar, Facebook Messenger üzerinden en yakın Yapı Kredi şubesi, döviz kurları/anında döviz hesaplama ve piyasa bilgileri gibi işlemleri bankayla sohbet eder gibi kolayca yapabiliyor.”