Ekonomi Autoshow fuarı, etek boyu tartışması gölgesinde açıldı

Autoshow fuarı, etek boyu tartışması gölgesinde açıldı

11.01.2013 - 11:45 | Son Güncellenme:

Brüksel'deki Autoshow Fuarı kapılarını bu yıl stant hosteslerin etek boyu tartışmasının gölgesinde açtı. Geçen yıl yaşanan tatsız birkaç olay Belçika İçişleri Bakanı'nın kadınların fuarlarda cinsel obje olarak kullanılmaması uyarısına neden oldu.

Autoshow fuarı, etek boyu tartışması gölgesinde açıldı

Otomobil tutkunlarının merakla beklediği autoshow fuar alanında gözler marka ve yeni modellerin yanı sıra stantlarda görev yapan hosteslere çevriliyor. Bugün Brüksel Expo'da halkın ziyaretine açılan Autoshow 2013'te bayan hostesler, Belçika İçişeleri Bakanı Joëlle Milquet'in talimatı ile 'daha kapalı' giyindi.

Haberin Devamı

Aşırı mini etek, göbeği açıkta bırakan bluzlar ya da düşük belli dar pantolonlar gibi dikkat çekici giysilerin kullanılmamasını isteyen Bakan Milquet, kadınların cinsel obje olarak lanse edilmesine karşı olduğunu vurgulamıştı. Bakanın on gün açık kalacak fuarı bizzat ziyaret ederek 'kontrol' yapacağı ifade ediliyor. Buna karşın Belçika Otomobil Federasyonu Febiac, fuara katılan firmalara her hangi bir kılık kıyafet kısıtlamasına gitmeyeceğini duyurdu.

Dün sabah saatlerinden itibaren basın mensuplarına açılan fuarın resmi açılışını Belçika Veliaht Prensi Filip gerçekleştirdi. Kalabalık bir heyetle fuar alanına gelen Prens'i, Polis bandosu karşıladı. Prens Filip, fuar alanını da gezerek yetkililerden bilgiler aldı.

Haberin Devamı

Brüksel Fuar Merkezi Expo'da bu yıl 91.si düzenlenen araba fuarında özellikle lüks araçlardan ziyade, ekonomik krizin de etkisiyle daha uygun ve daha çok ailelere yönelik araçlar ön plana çıkıyor. Bu yıl 500 bin ziyaretçi sayısını aşılacağı tahmin edilirken, araçlardaki artan teknolojik donanımlar da dikkat çeken noktalar arasında.

Benzin ve dizel fiyatlarının artması Hybrid modellerinin daha çok tercih edilir hale getiriyor. Bazı markaların konsept araçları göz kamaştırırken, şu an plan aşamasında olup gelecekte piyasaya sürülmeyi bekleyen araçlar da var. Ford markasının güneş panelleriyle araçları, Citroen markasının sürücüsü olmadan kendi kendine gidebilen modelleri bunlara örnek teşkil ediyor.

Fuarda en ilginç araç tipleri arasında da Fransız yapımı olan Mia'lar. Küçük boyutlarıyla dikkatleri çeken Mia, Avrupa genelinde bin 100'e yakın araç satışı yaparken, Belçika'da şu an için sadece 50 adet satabilmiş. Fuar sorumlusu Alain Fadle, markanın kuruluşunun üzerinden sadece 1 yıl geçtiğini ve yakın zamanda modellerinin daha iyi tanınacağını belirtti. Fuarda Volvo markası ise Gent fabrikasında ürettiği 5 milyonuncu aracı da sergi alanında meraklılarına sunuyor. Şu anda fabrikada çalışan işçilerin isimlerinin üzerinde bulunduğu aracın modeli ise V40.

Belçika Otomobil Federasyonu Febiac'ın organize ettiği ve bu yıl 91. düzenlenecek olan motorlu taşıtlar fuarı 20 Ocak 2013'e kadar Brüksel Expo'da açık kalacak.