Ekonomi Avea, Eyüp’te mobil dönüşüme imza attı

Avea, Eyüp’te mobil dönüşüme imza attı

19.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cep telefonu operatörü Avea, Eyüp Belediyesi ile birlikte “akıllı belediye” projesini başlattı.

Avea, Eyüp’te mobil dönüşüme imza attı

18 ayrı ürün ve hizmeti kapsayan projenin ilk etapta 6 modülü hayata geçirildi, 2012 yılsonunda tamamı kullanıma sunulacak. Proje çerçevesinde meydanlarda 42 Megabit’e varan ücretsiz internet hizmetinden akıllı çöp arabası takip ve analizi, tarihi eserlerin mobil bilgi ortamına alınmasından parklara kameralı takip sistemi yer alıyor.
Projeyle ilgili konuşan Avea CEO’su Erkan Akdemir, “Teknoloji ile artık akıllı şehirler dönemi başlıyor. Akıllı şehirler belediyelerin hizmet hızını artırırken, maliyetlerini düşürecek, bugün lüks gibi görünen birçok alana yatırım için bütçe yaratacak. Verimliliği artırıp tek merkezden tüm süreçlerin yanlışsız yönetilmesini sağlayacak. Vatandaşlar kamera sistemleriyle kendilerini güvende hissedecek, herhangi bir aksaklık ya da adli bir olaya anında müdahale edilebilecek. Bilgisayar ve akıllı cep telefonlar ile ücretsiz internet ve e-belediye servislerine erişim sağlayıp hizmeti beklemeden hizmet alacaklar” dedi. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ise, “Hedefimiz 2012 yılı sonuna kadar tüm birimlerimizde bu teknolojileri uygulanır hale getirmek” dedi.

Parka giden çocuğu cep’ten ‘takip et’

* Ücretsiz internet erişimi: Rami Parkı’nda 42 Megabit’e varan 3G bağlantısıyla parkta ADSL’e gerek duyulmadan internet erişimi sağlandı.
* Parklarda güvenlik kameraları: 3G destekli cep telefonlarına indirilecek uygulama ile ailelere çocuklarını uzaktan izleme imkanı sunuluyor.
* Çöp Toplama Optimizasyonu: Çöp toplama araçlarına yerleştirilen takip sistemi ile çöplerin zamanında toplanıp toplanmadığı, çöp kamyon ve konteynırlarının hangi lokasyonlarda ne kadar süre ile kaldığı gibi istatistiki veriler elde edilecek.
* QR Code ile Tarihi Alan Bilgilendirmesi: Eyüp’ün tarihi ve turistik alanları QR Code sisteminde toplandı. Sistemle eserler bilgileri hızlı ve farklı dillerde cep telefonlarına taşındı.