Ekonomi AVM’ler için Ramazan vakti

AVM’ler için Ramazan vakti

15.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

AVM’lerde Ramazan ayı hareketi yaşanıyor. Kapanış saatlerini bir iki saat esneten merkezlerde, gölge oyunundan ney dinletisine kadar pek çok eğlence düzenleniyor

AVM’ler için Ramazan vakti

Alışveriş merkezleri Ramazan ayını pek çok etkinlikle karşılıyor. Ramazan’a özel etkinlikler yanında özellikle Anadolu’da kapanış saatlerini gece 23:00 ve 24:00’a çeken AVM’ler, iftarla sahur arasında da pek çok eğlence düzenliyor.

Haberin Devamı

Alışveriş Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, özellikle Anadolu’da Ramazan dolayısıyla alışveriş merkezlerinde kapanış saatlerinin bir iki saat esnetildiğini belirterek, “AVM’lerin yiyecek alanlarında iftar açan çok oluyor. İftardan sonra da alışveriş yapmak isteniyor. Saatin biraz geç olması nedeniyle de AVM’ler kapanış saatlerini ileri alıyor. Bu Anadolu’da çok yaygın ama İstanbul’da da hedef kitlesine göre bazı alışveriş merkezleri de kapanış saatlerini geç vakte alıyor” dedi.

AVM’ler için Ramazan vakti
İftardan sonra alışveriş

Belgü, bu ay dolayısıyla AVM’lerde de etkinlikler ve akşam saatlerinde eğlenceler de düzenlendiğini aktararak, Ramazan’ın son yıllarda yaz ve bahar aylarına denk gelmesiyle uzun günlerin sözkonusu olduğunu anımsattı. Hulusi Belgü, “Ramazan ayında gün içinde fazla enerji harcamak istemeyenler AVM’lerimizde hem diledikleri şekilde iftar yapma hem de yemek sonrası geç saatlere kadar rahat bir şekilde alışveriş yapma imkanı buluyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Forum İstanbul AVM Müdürü Tuğrul Cömert, 24 Mayıs’tan itibaren bayram alışverişine izin vermek için kapanış saatlerini 23:00’a çekeceklerini belirterek, “İftardan sonra alışveriş keyfini uzatmak istiyoruz. Sanat müziği konserlerimiz oluyor” dedi.

Hangi AVM, ne yapıyor?

- Ankara’nın alışveriş ve yaşam merkezi Forum Ankara, bu yıl Ramazan ayına özel etkinlikler düzenliyor. Ramazan boyunca hafta içleri salıdan cumaya ney dinletileri olacak. Hafta sonları ise hem çocuklara hem de yetişkinlere özel geleneksel gösteriler sunacak. Ailecek izlenebilecek neşeli etkinlikler hazırlıyor.

- İstanbul’daki Trump Alışveriş Merkezi’nde Ramazan ayı süresince fasıl dinletileri olacak. Trump Cadde’de ve merkezin yemek katında dönüşümlü olarak gerçekleşecek fasıl dinletileri iftardan önce başlayıp sonrasında da devam edecek. Çizgi film Köstebekgiller, özel sahne şovuyla Ramazan’da Trump AVM’nin çocuk katı sahnesinde olacak.

- Vadistanbul, Ramazan ayı boyunca birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak. Farklı Ramazan etkinliklerini deneyimlemek isteyenler, 11 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında her hafta sonu Vadistanbul etkinlik alanında yerlerini alacak. Ramazan etkinlikleri arasında kum sanatı, cam üfleme, ebru, gölge oyunu, semazen, kaligrafi gibi eğitim ve gösteriler var. Maket sergisi de Ramazan boyunca Vadiistanbul’da olacak.

Haberin Devamı

- Ramazan İnegöl AVM’de dolu dolu geçecek. Saat on bire kadar açık kalacak olan AVM’de iftar sonrası programlar, özel hediye kampanyası, söyleşiler yer alacak. Karagöz-Hacivat gölge oyunu, kukla gösterileri, orta oyunları, mehter gösterisi özel progamları yer alacak.

- İstMarina Alışveriş Merkezi de Ramazan ayı etkinliklerine start verdi. Ramazan sohbetleri kapsamında ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu ağırlıyor.

- Gebze Center AVM, Ramazan’da ziyaretçilerini keyifli etkinliklerle buluşturacak. Diyetisyen Berrin Yiğit, dengeli beslenme konusunda katılımcılara tüyolar verirken, sağlıklı içerik tarifleri ve ikramlarıyla konukları yeni lezzetlerle buluşturacak.

AVM’ler için Ramazan vakti

AVM’ler için Ramazan vakti

AVM’ler için Ramazan vakti