Ekonomi Avrupa Merkez Bankası için sürpriz isim...

Avrupa Merkez Bankası için sürpriz isim...

02.07.2019 - 14:52 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının Avrupa Birliği'ndeki üst düzey görevlere getirilecek isimleri belirlemek için Brüksel'de sürdürdükleri müzakereler devam ediyor.

Avrupa Merkez Bankası için sürpriz isim...

AB liderlerinin bir araya gelmelerinden önce aday gösterilecek isimler üzerinde bir görüşbirliği sağlamaya çalışan Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'ın liderler ile birebir temasları sürüyor.

Haberin Devamı

Hollanda eski Dışişleri Bakanı Frans Timmermans'ın AB Komisyonu Başkanı olmasına doğu Avrupalı üyelerin itirazı sonrasında Komisyon başkanlığı için Almanya Savunma Bakanı Ursula Van der Leyen'in adı öne çıktı.

Almanya ve Fransa arasında sürdürülen pazarlıklarda IMF Başkanı Christine Lagarde'nin isminin de Ekim ayında görev süresi dolacak Mario Draghi'nin yerine Avrupa Merkez Bankası (ECB) başkanlığı için geçiyor. Diplomatik kaynaklar Lagarde'nin ECB Başkanı olması fikrine Almanya Başbakanı Merkel'in çok pozitif yaklaştığını belirtiyorlar.

AB kulislerinde konuşulan iddialara göre Timmermans, AB Komisyonu'nun sanayi ve ekonomiden sorumlu üyesi olacak, Avrupa Konseyi Başkanlığı için Belçika Başbakanı Charles Michel önerilecek.

Haberin Devamı

AB Parlamentosu başkanlığının da Manfred Weber ile sosyalisler arasında bölüşüleceği öne sürülüyor. Weber, 2,5 yıl sonra görevi sosyalistlere devredecek.

AB'nin dış politika sefinin Çek Cumhuriyeti ve Polonya'nın da desteği ile Maros Sefcovic olacağı öne sürülürken, bütçeden sorumlu komisyon üyeliğine İspanya'dan Nadia Calvino getirilecek.

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının bir uzlaşma sağlanması halinde saat 16.00'da toplanmaları bekleniyor.