Ekonomi Avrupa’nın ‘en iyisi’ oldu rezidansları satışa sundu

Avrupa’nın ‘en iyisi’ oldu rezidansları satışa sundu

29.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bağcılar yapılan Batışehir’in 407 rezidans,137 ofis, otel ve AVM’den oluşan Premium etabı satışa çıktı. Avrupa’nın en iyi karma projesi seçilen projede rezidans fiyatları 147 bin liradan başlıyor

Avrupa’nın ‘en iyisi’ oldu rezidansları satışa sundu

Avrupa’nın en iyi karma projesi seçilen Batışehir’in yeni etabı olan Batışehir Premium satışa çıktı. Türkiye’nin en büyük karma kullanımlı projelerinden biri olan Batışehir’in yeni etabında rezidansların yanı sıra, ofisler, otel ve AVM de bulunuyor.
Projeyi Emlak Konut GYO ve Emlak Pazarlama ile birlikte gerçekleştiren Egeyapı Group Başkanı İnanç Kabadayı, geçtiğimiz hafta Avrupa’nın en iyi projesi seçildiklerini hatırlatarak, projenin 7 ayrı fonksiyonuyla bu ödülü hak ettiğini vurguladı. Kabadayı, bu başarıyla birlikte daha önce 2 etabı satışa çıkan Batışehir’deki 407 rezidansı daha satışa sunduklarını belirterek, “İlk etaptaki 1000 konutun neredeyse tamamını sattık. İkinci etaptaki 980 konutun ise yüzde 60’ı satıldı. Şimdi de yeni rezidans ve ofisleri satışa çıkardık” dedi.
İnanç Kabadayı, rezidansları lansmana özel olarak yüzde 15 daha ucuza satışa çıkardıklarını anlatarak, şunları söyledi:
“Batışehir’i yatırımcıların beğenisine sunduğumuz tarihten bu yana gördüğümüz ilgi doğrultusunda rezidans ve farklı büyüklüklerde ofis olanakları içeren Batışehir Premium’u satışa çıkarıyoruz. Üç bloktan oluşacak Batışehir Premium Rezidans ’da 147 bin liradan başlayan fiyatlarla büyüklükleri 35 - 112 metrekare arasında değişen stüdyo, 1+1 ve 2+1 ve dubleks olmak üzere toplam 407 rezidans daire bulunacak. Bu fiyatlar emsallerine göre yüzde 15 daha ucuz. Bu sayede yatırımcılara iyi bir fırsat sunuyoruz.”

Haberin Devamı

24 saat açık havuz
Batışehir Premium Residence’daki stüdyo, 1+1 ve 2+1 ve dubleks dairelerin büyüklüklerinin 35 ile 112 metrekare arasında değişeceğini vurgulayan Kabadayı, “Yatırımcıların talebine göre balkonlu veya balkonsuz daire seçenekleri bulunacak olan projede 24 saat resepsiyon hizmetinden profesyonel bir firmadan alınacak concierge hizmetlerine, misafirlere yönelik şık bir loungedan fuaye alanındaki cafe ve restoranlara kadar tam bir yaşam merkezi olacak. Projede 24 saat açık olacak fitness salonu ve yüzme havuzu da bulunacak” dedi.
Kabadayı, projenin dördüncü etabının ise 2013’te satışa çıkacağını belirterek, birinci etabında inşaatın yüzde 50’yi geçtiğini ve erken teslimin gündemde olduğunu dile getirdi. Projede ruhsatların 1 Haziran’dan önce alınması nedeniyle yüzde 1 KDV uygulandığını anlatan Kabadayı, Batışehir’in hem ön hem de arka tarafında iki giriş yapılacağını ve önünden de metronun geçeceğini dile getirdi.

Haberin Devamı


Şehİr otelİ planlıyor
Kabadayı, Premium etabında ayrıca bir bloğun ilk altı katında dünyaca ünlü otel zincirlerinin hizmet edeceği otelin bulunacağını belirterek, “Burada 110-140 odalı bir şehir oteli planlıyoruz” dedi. AVM caddesini de önümüzdeki dönemde görücüye çıkaracaklarını anlatan Kabadayı, tüm fonksiyonların devreye girmesiyle projenin 15 bin kişilik bir şehir haline geleceğini vurguladı.


Ofİsler de satışta
Kabadayı, rezidansların yanı sıra ofislerin de ilk kez satışa sunulduğunu anlatarak, şunları aktardı:
“Kurumsal firmalara yönelik farklı büyüklüklerde ofis imkanı sunacağız. Dileyen yatırımcılar 243 ile 765 metrekare arası değişen metrekarelerde alana sahip ofis bloğunda 1 milyon liradan başlayan fiyatlarla nitelikli A+ ofislerin sahibi olabilecekler. Diğer ofis bloğunda ise 77 ile 133 metrekare arası değişen ofis alanları, 276 bin liradan başlayan fiyatlarla daha küçük hacimli ve A+ ofis ihtiyaçlarını karşılayabilecek.”

Türk projeleri Dubai’de boy gösterecek

Uluslararası gayrimenkul pazarının en önemli fuarları arasında yer alan Cityscape Global 2012, rekor sayıda ülke temsilcilerinin de katılımıyla 2-4 Ekim 2012 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nde, Dubai World Trade Center’da gerçekleştirilecek.
Türkiye’nin bu yıl ‘Onur Ülkesi’ seçildiği Cityscape Global 2012’de Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından düzenlenecek iki ayrı panel ile Türkiye gayrimenkul sektörü, uluslararası arenada tüm yönleri ile tanıtılacak. GYODER, Cityscape Global 2012’de gerçekleştirdiği çalışmalarla, gayrimenkul sektörünü, Türk geliştiricilerini, uluslararası yatırımcılar ve yabancı basın mensupları ile bir araya getirecek. Ayrıca Türkiye gayrimenkul sektörünü tanıtmak amacıyla hazırlanacak ‘Türkiye Özel Eki’ de, fuar sırasında Cityscape Magazine ile birlikte tüm ziyaretçilere dağıtılacak. Gerçekleştirilen yoğun çalışmalarla Türkiye gayrimenkul sektörü, Cityscape Global 2012’ye damgasını vuracak.

Büyük stand Ağaoğlu’nun
Türkiye gayrimenkul sektörü için çok önemli bir tanıtım fırsatı sunan Cityscape Global 2012’de, GYODER’in yanı sıra Ağaoğlu, Deska Global, Ensar Mimarlık, Tabanlıoğlu Mimarlık, Tahincioğlu, The Turkish Property Centre, Viatrans, Space Gayrimenkul, ML Yapı, ENS Project Development gibi firmalar yer alıyor. Ağaoğlu, fuardaki en büyük stantta 5 bin konutluk Maslak 1453 projesiyle boy gösterecek.

18 ülke katılıyor
Fuarda Türkiye’nin yanı sıra Kanada, Şili, Çek Cumhuriyeti, Mısır, Hindistan, Irak, Kuveyt, Libya, Polonya, Katar, Rusya, Suudi Arabistan, Singapur, İsviçre, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Büyük Britanya ve Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere toplam 18 katılımcı ülkeden 85’in üzerinde proje geliştirici stantlarıyla yer alacak. Cityscape Global 2012’de ilgi odağı sıralamasında Türkiye’yi, rekor sayıdaki ülke pavilyonları arasında Rusya, Katar, Mısır, ABD, Hindistan ve Irak’ın takip etmeleri öngörülüyor.

Haberin Devamı

‘Türkiye’nin tanıtımı için fırsat’

Haberin Devamı

Cityscape Global 2012’nin Türkiye gayrimenkul sektörünün uluslararası alanda tanıtımı için en önemli fırsatlardan biri olduğunun altını çizen GYODER Başkanı Işık Gökkaya, “Türkiye’ye özel ilgi duyan ve yeni yasal düzenleme ile mütekabiliyet engelini aşan Ortadoğu ve Körfez ülkeleri ile Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere yabancı yatırımcıların ve uluslararası fonların katılacağı Cityscape Global 2012, hem zamanlama hem de kapsadığı coğrafya açısından bizim için çok önemli.
Çalışmalarımız neticesinde, yabancı yatırımcılara, uluslararası fonlara, Türkiye gayrimenkul sektörünü tam anlamıyla ve en iyi şekilde tanıtma fırsatı yarattık” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Sarayları’nın yeni etabı satışa çıktı

İstanbul’un en gözde yeni yerleşim alanlarından biri haline gelen Küçükçekmece’de Sinpaş GYO tarafından projelendirilen İstanbul Sarayları, yeni etabı Çırağan Residence’ı satışa çıkardı.
Çırağan Residence’te stüdyo daireler 229 bin 500 ile 307 bin 385 lira arasında satışa sunulurken 1+1 daireler 319 bin 884 ile 418 bin 500 lira, 2+1 daireler 423 bin ile 788 bin 990 lira, 3+1 ve 3,5+1 daireler 720 bin ile 860 bin 235 lira ve 4+1 ve 4,5+1 daireler 846 bin ile 1 milyon 104 bin 966 lira fiyat aralıklarında alıcılarıyla buluşuyor.
Özel lansman fiyatları ile satışa çıkan projede, Kız Kulesi manzarası bulunuyor.

Ekim sonunda yeni proje ortaya çıkacak

Viatrans-Meydanbey, Mecidiyeköy’deki TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO'na ait Eski Likör Fabrikası arazisi üzerinde geliştirdikleri inşaat projesiyle Dubai Cityscape Global 2012 Fuar’ına katılıyor. Asıl lansmanı 31 Ekim 2012 tarihinde İstanbul'da yapılacak olan projenin açık adı ise bilinmiyor.
Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, Türkiye’nin onur konuğu olması nedeniyle projeyi ilk olarak Fuar’da tanıtacaklarını ifade ederek, projenin ismi ve bünyesinde yer alan uluslararası markalar dahil olmak üzere pek çok detayın ise İstanbul'da gerçekleştirilecek olan asıl lansmana saklandığını bildirdi.

Avrupa’nın ‘en iyisi’ oldu rezidansları satışa sundu

Bölgelerin risk haritası yolda

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yürütecekleri Bütünleşik Afet Yönetimi Projesi kapsamında, bölge bölge risk haritalarının belirleneceğini açıkladı. Bu kapsamda hazırlanacak risk haritasına göre, bölgelerin deprem, su baskını ve yangın riskleri belirlenecek. Bakanlık olarak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile “Bütünleşik Afet Yönetimi Projesi” üzerinde çalıştıklarını dile getiren Bayraktar, projeyle bölgelerin risk haritasının çıkarılacağını bildirdi.
Haritada, bölgelerin deprem, su baskını ve yangın risklerinin belirleneceğini belirten Bayraktar, ayrıca havaalanına yakın bölgelerde uçak düşmesine, petrol dolum tesisi yakınında patlamalara karşı risk durumunun tespit edileceğini vurguladı.
Bayraktar, bir ülkenin kalkınması, gelişmesi ve insanlarının mutlu olabilmesinin, sadece kişi başına düşen milli gelirin artırılmasıyla gerçekleşemeyeceğini söyledi.
Teknik altyapının, medeniyetin en temel göstergeleri arasında yer aldığına işaret eden Bayraktar, bu bakımdan Türkiye’nin geldiği noktada kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunu ifade etti.
Dünya nüfusunun yüzde 50’den fazlasının şehirlerde yaşadığını vurgulayan Bayraktar, Türkiye’de ise bu oranın yüzde 75’ten fazla olduğunu belirterek, Bakanlık olarak şehirleri, kasabaları, köyleri salaş ve kaçak yapılarla afet riski taşıyan binalardan kurtarmak için var güçleriyle çalışacaklarını anlattı.

Bölgelere risk puanı verilecek

Alanların afet yönetim modellerinin belirleneceğini ve bölgelere risk puanı verileceğine işaret eden Bayraktar, bu puanlarla alanların hangi tehlikelere daha açık olduğunun ortaya çıkacağını kaydetti.
Bayraktar, çalışmayla ülkenin risk önceliğinin belirleneceğine ve Türkiye’nin kentsel dönüşümdeki yol haritasının çıkarılacağına dikkati çekerek, şöyle konuştu:
“Bu çalışmalar önce ülke genelinde, makro ölçekli olacak. Daha sonra da iller bazında ve ilçeler bazında mikro ölçeklere kadar inecek. İstanbul’un deprem geçmişi var mı? Var. Bu deprem geçmişinin sonucunda hasarlar var mı? Var. Yıkımlar var mı? Var.
Bu konuda AFAD çalışıyor, Devlet Su İşleri’nin çalışmaları var. Bizim de olacak. Bir ortak çalışma neticesinde buralar peyderpey dönüştürülecek, bundan kaçış yok. Önce Türkiye genelinin daha sonra il ve ilçelerin risk haritası çıkarılacak.”

Kuveytlilerin Türkiye'deki yeni gözdesi Kuşadası oldu

Aydın’ın Kuşadası İlçesi İrlandalılar, İngilizler ve Almanlar’dan sonra Kuveytliler’in de gözdesi oldu. Kuşadası’nda manzarasıyla ön plana çıkan Şengel İnşaat’ın yaptığı sitedeki 62 konuttan 32’sini Kuveytliler satın aldı. Kuveytliler’in isteği üzerine siteye bir de mescit yapıldı. Abdulaziz İsmael Al Rajsede de, Kuşadası’nda konut tapusu alan ilk Kuveytli olma ünvanını kazandı.
Kuveyt’te düzenlenen emlak fuarlarına katılmalarının, Kuveytliler’in konut satın almak için Kuşadası’na yönelmeleri konusunda önemli rol oynadığını belirten Şengel İnşaat Şirketi Sahibi Ahmet Şengel şunları söyledi: “Kuveytliler konut satın almak için genellikle İstanbul ve çevresini tercih ediyordu. Ancak son gözdeleri Kuşadası oldu.. Onların isteği üzerine siteye bir de mescit yaptık. Diyanet İşleri’nden imam talebinde bulunacağız. Sitemizden Suriye asıllı 2, İran asıllı 1 Alman vatandaşı da konut satın aldı.”
Kuşadası’nda konut tapusu alan ilk Kuveytli olma ünvanını kazanan İsmael Al Rajsede ise, “Kuşadası büyüleyici. Aldığım evin manzarası da çok güzel. Kuşadası’nın insanları çok sıcak” dedi.

EV satışları inişli çıkışlı bir grafik seyrediyor

Gayrimenkul sektöründe her geçen gün yeni konut projelerinin lansmanı yapılıyor. Sayıları her geçen gün artan projelerde konut satışlarını araştıran REIDIN.com’un Stok Erime Hızı Verileri, konut projelerinin satış grafiğini ortaya koyuyor.
Aktif olarak satışa sunulan projelerin aylık verileri baz alınarak hazırlanan Stok Erime Hızı verilerine göre, Ocak 2010 tarihinden itibaren konut projelerinin stok erimeleri inişli çıkışlı bir grafik gösteriyor. Ocak 2010 – Temmuz 2012 tarihleri arasında Türkiye genelinde stok erime hızının en yüksek olduğu ay yüzde 11.54 ile Ağustos 2010, en düşük olduğu ay ise yüzde 1.01 ile Haziran 2012 oldu.
Bölgelere göre stok erime hızına bakıldığında ise Eylül 2010’da Avrupa yakasındaki proje stok erime hızı yüzde 16.51 ile tavan yaparken, Anadolu yakasındaki oran yüzde 7.94 olarak kalıyor. Veya Ocak 2011’de Asya yakasında proje stok erime hızı yüzde 14.03 ile zirve yaparken, Avrupa yakası yüzde 1.87 ‘de kalabiliyor.

175 milyon dolara lojİstİk köy kuracak

Türkiye’nin ilk özel lojistik köyü İzmit Köseköy’de kuruluyor. 800 dönümlük arsada planlanan Türkoloji Lojistik Köyü’nün Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bordemir, projede 350 bin metrekarelik kiralanabilir depo ve ofis alanlarının bulunduğunu söyledi. Bordemir, bu alanların 3 bin ile 40 bin metrekare arasında farklı büyüklükte 56 bağımsız bölümden oluşacağını anlatarak, lojistik köyü yaklaşık 3.5 yılda tamamlamayı planladıklarını ifade etti. İnşaatın yapımını taleplere göre etaplar halinde ilerleteceklerini vurgulayan Bordemir, “Belirli yapı bölümlerini ihale ederek ilerleyeceğiz. Çünkü gerçekten büyük bir alan ve sadece inşaat yatırım maliyeti 175 milyon doları buluyor” dedi.

Büyük çapta ithalat ve ihracat yapan firmalardan ciddi talepler geldiğini anlatan Bordemir, “Çünkü burası çok kısa zamanda Türkiye ve Orta Doğu’nun lojistik üssü olacaktır” dedi.

AVM gibi yönetecek
Bordemir, çeşitli uluslararası firmalarla ön talep görüşmelerini sürdürdüklerini anlatarak, “Aynı zamanda sektörle alakalı UND ve UTİKAD gibi kuruluşlarla görüşmelerimiz oldu ve çok ilgilendiler. Şu an için tanıtım çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. Bordemir, Turkologi Lojistik Köyü’nü AVM gibi tek bir yönetim tarafından işletileceklerini ve bunun için sadece kiralama yapılacağını anlatarak, kiraların alanların büyüklüğü ve bina özelliğine göre farklılık göstereceğini kaydetti.
Projede uluslararası standartlara uygun depo ve ofis alanları bulunduğunu aktaran Bordemir, 24 saat kullanım imkanı, merkezi güvenlik, yangın ihbar ve uyarı sistemleri, merkezi yönetim, ortak alanların çevre düzenlemesi ve genel bakım hizmetlerinin yer aldığını kaydetti.

Bordemir, bu proje sayesinde kombine yük taşımacılığı ile ilgili tüm ihtiyaçların bir arada sunulabileceğini vurgulayarak, “Bu avantajları en iyi şekilde değerlendirmek adına, ülkemizin en modern yük taşımacılığı merkezi olan lojistik köyü projesinin hızla gelişeceğine inanıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

‘Dünyadaki örnekleri inceledik’
Bordemir, gayrimenkul yatırımlarının genellikle sanayi bölgelerinde bulunduğu için daha önce de uluslararası birkaç firmadan kendilerine büyük depo talebi geldiğini anlatarak, şunları söyledi:
“Gelen yoğun talepleri geliştirerek daha büyük lojistik köy kurmanın gerektiğini fark ettik. Dünyadaki örnekleri inceledik ve bu projeyi geliştirdik. Ülkemizin en büyük eksiklerinden olan lojistik köy kurmak amacıyla sanayinin kalbi olan Kocaeli bölgesinde 800.000 metrekare arsa geliştirdik. İzmit, Marmara bölgesinin ve Türkiye'nin en önemli sanayi ve depolama alanlarının bulunduğu bir bölge olduğu için burayı seçtik.”

‘Enerji tasarrufu için ısı yalıtımı zorunlu’

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER), “Isı Yalıtımı Zirvesi”ni düzenledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla yapılan zirvede konuşan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, enerji verimliliği ve tasarrufunun önemini belirterek, “Enerji verimliliği ve tasarrufunun en önemli yapı taşı ısı yalıtımıdır” dedi. Erdoğan, ısı yalıtımının Türkiye’deki binaların toplamında yüzde 15 iken Avrupa Birliğinde bu oranın yüzde 50-60 seviyesinde olduğunu belirtti.
Avrupa Birliğinin tasarruf, yenilenebilir enerji ve sera gazı emisyonundaki hedefleri ile Türkiye’nin vizyonunun hemen hemen aynı hedefleri öngördüğünü belirten Erdoğan, “Türkiye’nin enerji verimliliği ve sera gazı salımındaki tasarruf hedefleri için ısı yalıtımının önemi dikkate alınmalıdır” dedi.

ÇAT ALTLARINI KULLANMA PLANI DEVREDE

Çatı konusunda kamuoyu ve sektörü bilinçlendirme amacıyla çatı malzemecileri, distribütörleri ve uygulayıcı firmalar tarafından kurulan ÇATIDER, konutlarda ‘çatı katı’ ya da ‘çatı arası’ olarak adlandırılan mekânların kullanıma açılmasıyla ilgili bir komisyon oluşturdu. Çatı Altlarının Kullanıma Açılması Komisyonu, çatı aralarının yaşanabilir alanlar haline getirilerek ekonomiye kazandırılması ve çatı alanlarının yaşanabilir alanlar haline getirilmesini hedefliyor.
Türkiye’de çatı uygulamalarında yapılan hatalar sonucunda çatıların kendilerinden beklenen fiziksel performansı yerine getirmemeleri sonucunda yaygın olarak yaşanan yoğuşma, su kaçağı, ısı kaybı problemleri nedenleri ile tercih edilmediğini belirten Çatıder Komisyon üyeleri, yanlış malzeme seçimi ve yapım hataları nedeniyle çatıların yangın dayanımları ve rüzgar etkisi altındaki problemlerinin çatılara olan güvensizliği arttırdığını bildirerek, çatıların kullanıma katılmasının ekonomik açıdan önemli oranda kayıp alanın kullanıma kazandırılması demek olduğunu ifade etti.

POLİMEKS İNŞAAT KULE VE KÖŞKLE ZİRVEYE OTURDU

Polimeks İnşaat tarafından Türkmenistan’da inşa edilen Televizyon Kulesi ve Baht Köşkü (Nikâh ve Evlilik Kompleksi) projeleri, “Avrupa Gayrimenkul Ödülleri 2012”de Public Service Architecture (Kamusal Mimari) kategorisinde ödüle layık görüldü. Polimeks İnşaat, 24 Eylül’de Londra’da Marriot Otel’de gerçekleştirilen ödül töreniyle ödülünü teslim aldı.
Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’da inşaa edilen Baht Köşkü (Nikâh ve Evlilik Kompleksi) dört bir yanı sekiz köşeli “Oğuzhan Yıldızı” ile çevrelenen bir küre şeklinde tasarlandı. 32 metre çapındaki projenin dış kısmında Türkmenistan haritası sergileniyor ve güneş ışığında parlayarak çok uzaktan dahi görülebiliyor. Baht Köşkü (Nikâh ve Evlilik Kompleksi) projesinin zemin katında 500 kişilik 2 adet düğün salonu, 1000 kişilik bir adet düğün sarayı yer alıyor.
Yine Aşkabat’ta konumlanan Televizyon Kulesi ise, toplam 211 metre yüksekliğinde. Kule, dünyanın yıldız şeklindeki en büyük mimari yapısı olan 3,240 metrekare büyüklüğündeki yıldızı ile Guinness rekorlar Kitabına girmeye hak kazandı. Televizyon Kulesi, 6 televizyon kanalı ve 5 radyoya ev sahipliği yapıyor.