Ekonomi Avrupa’ya uçakla gidiş - dönüş 119 dolar

Avrupa’ya uçakla gidiş - dönüş 119 dolar

31.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Avrupa’ya uçakla gidiş - dönüş 119 dolar

Avrupa’ya uçakla gidiş - dönüş 119 dolar


Eylem Türk


       Türk Hava Yolları (THY), yılbaşındaki uçuşlarına, poromosyon uygulamasıyla devam etme kararı aldı.
       Geçtiğimiz günlerde yolcu talebi olmaması nedeniyle 51 seferini iptal ettiğini açıklayan THY, bu kararından vazgeçti.
       Yolcuların bir gün süreyle konaklamaları şartıyla Avrupa'daki uçuş noktalarına gidiş - dönüş için 119 dolarlık ücret belirleyen şirket, ABD'ye de New York ve Miami için 299 dolara uçacak.
       THY'nin 2000 yılına girilecek saatlere sadece iki uçuşunun denk geleceğini söyleyen yetkililer, bunların Cape Town ve New York tarifeli uçuşları olduğunu kaydetti.

Kıyamet için 50 milyon dolar

       THY, 2000 yılı sorunu ile ilgili olarak 50 milyon dolarlık yatırım yaptı. Bunun 7 milyon doları sadece ana bilgisayar için harcandı.
       Yetkililer, bu döneme rastlayan uçuşlardaki talebin azlığına dikkat çekerti ve bunun en büyük nedenin bilgisayarlardaki oluşabilecek sorunlardan duyulan kaygı olduğunu söyledi. Bu yılbaşında daha az sayıda kişinin havayoluyla seyahat edecek olmasının bir başka nedeni de deprem felaketinin yarattığı etkilere bağlanıyor.

Sertifika ve şampanyalı kutlama

       THY yetkilileri, yılbaşı gecesi havada olacak uçaklarında değişik organizasyonlar düzenleneceğini belirtti. Yetkililer yılbaşı kutlamasını hiçbir yolculuğun engellemeyeceğini, bu nedenle uçaktaki yolculara şampanya ikram edeceklerini söyledi.
       THY ayrıca yeni yüzyılı gökyüzünde karşılayan yolcular için özel bir sertifika hazırladı. Bu sertifikalar, yolculara uçuş sonunda hediye edilecek.

İptal kararından vazgeçilen uçuşlar

       THY, daha önce iptal ettiği seferleri promosyonlu olarak gerçekleştirme kararı aldı. THY'nin daha önce iptal ettiği uçuşlar arasında; Chicago, Kuala Lumpur, Osaka, Bangkok, Tokyo, Manchester, Londra, Frankfurt, Münih, Düsseldorf, Hamburg, Stutgart, Nurnberg, Hannover, Berlin, Amsterdam, Üsküp, Moskova, Sarayevo, Sofya, Aşkabat, Tiflis, Bişkek, Taşkent, Bakü, Kahire, Cidde bulunuyordu.