Ekonomi Avrupalı işletmeci adayları Boğaziçi’nde toplanıyor

Avrupalı işletmeci adayları Boğaziçi’nde toplanıyor

25.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa’nın 27 ülkesinde bulunan 68 üniversiteden 5000 aktif üyesi bulunan ESTIEM’in (Avrupa Endüstri Mühendisliği ve İşletme Öğrencileri Topluluğu) 2014 yılının nisan ayında gerçekleştireceği Genel Kurul Boğaziçi Üniversitesi’nde toplanacak.

Avrupalı işletmeci adayları Boğaziçi’nde toplanıyor


Avrupa’nın en büyük öğrenci topluluklarından olan ESTIEM’in genel kurulu farklı kültürlerden gelen öğrencilerin birlikte çalışmasına olanak sağlayacak.
2014 yılındaki Genel Kurul için geçtiğimiz günlerde yapılan seçimi Boğaziçi Üniversitesi kazandı. Hayli çekişmeli geçen oylamada Türkiye’yi temsil eden Boğaziçi Üniversitesi’nin en yakın rakipleri Darmstadt ve Budapeşte oldu. Hollanda’da yapılan oylamanın ilk turunda Darmstadt 22, Budapeşte 12 oy alırken Boğaziçi Üniversitesi 27 oy aldı.

Sponsor desteği...
İkinci turda oyunu 30’a yükseltmeyi başaran Boğaziçi, rakiplerini geride bırakarak ESTIEM’in 2014 yılında yapılacak genel kuruluna ev sahipliği yapma hakkını kazandı.
Boğaziçi Üniversitesi Yöneylem Araştırma Kulübü, bir yıl boyunca ESTIEM’in genel kuruluna hazırlanacak. Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu’nun da desteklediği organizasyon için Yön Eylem Araştırma Kulübü, 2013 ve 2014 yılı boyunca çeşitli kurumlardan ve şirketlerden sponsorluk desteği arayacak ve etkinlikte Türkiye’nin tanıtımı için çalışacak.