Ekonomi Avrupalı yıldızlar ‘Tivibu’ karmasında

Avrupalı yıldızlar ‘Tivibu’ karmasında

15.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Online televizyon platformu “Tivibu”, İngiliz, İtalyan ve Fransız futbol devlerini kapsayan anlaşmayı imzaladı

Avrupalı yıldızlar ‘Tivibu’ karmasında

Türk Telekom (TT) grubunun internet kolu TTNET’in online televizyon platformu Tivibu, İtalya Serie A, Fransa Ligue 1, İngiltere FA Cup ve İngiltere Milli Futbol Takımı’nın iç sahada oynayacağı 2014 Dünya Kupası hazırlık ve eleme maçlarını TRT Spor ve Türk Telekom işbirliğiyle 4 ekrandan, tüm Tivibu kullanıcılarına açık olarak yayınlayacak. TTNET Genel Müdür Yardımcısı İlker Koçak’ın ev sahipliğinde, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, yayın ve dağıtım haklarının sahibi MP & Silva’nın Avrupa Direktörü Roberta Dalmiglio, Lazio’nun yıldız futbolcuları kaleci Marchetti ve Ederson’un katılımlarıyla Roma’da gerçekleşen toplantıda, işbirliğinin detayları açıklandı. Koçak, TRT Spor ile yaptıkları 3 yıllık anlaşma ile Avrupa’dan maç yayınıyla spor alanında iddialı bir adım attıklarını söyledi.

Diğer dallar geliyor
İlker Koçak, şöyle devam etti: “Tivibu ile televizyon, bilgisayar, cep telefonu ve tabletler olmak üzere 4 ekrandan yayın yaparak Türkiye’de televizyon yayıncılığında bir ilki gerçekleştirdik. Şu anda 6 milyon müşteriyle bir iletişim ve eğlence şirketi oluşturduk. Müşterilerimize şimdi de bazı Avrupa ligleri yayınlarını aynı heyecanla izleme imkanı sunuyoruz. Tüm dünyada merakla takip edilen İtalya’nın Juventus ve Milan, Fransa’nın PSG ve Marsilya, İngiltere’nin Manchester United ve Chelsea gibi futbol kulüplerinin maçları artık Tivibu izleyicilerine ulaşacak. İlk etapta yayınlara futbolla başladık ancak başka dallardaki spor etkinliklerini de Tivibu’dan sunmak için çalışmalarımız devam ediyor.” Koçak ,bugüne kadar 2 milyon kişinin Tivibu deneyimi yaşadığını, 135 bini aşkın kişinin ise Tivibu Ev abonesi olduğunu da söyledi. Koçak, bu işbirliğinin abone sayısını da artırmasını beklediklerini belirtti.

Haberin Devamı


Ek ücret olmayacak
TRT Spor işbirliği ile hayata geçirilen Tivibu Spor kanalı (80. kanal), maçları canlı ve banttan yayınlar ile sporseverlerin ekranına taşıyacak. Tivibu Ev’de kanal HD (378. kanal) olarak da yayınlanacak. İnteraktif kanal sayesinde 6 maç birden aynı anda takip edebilecek. Maçlar, her paketle ek bir ücret ödenmeden izlenecek. 3 sezon Tivibu platformlarında canlı yayınlar izlenebilecek. Tekrar İzle, Durdur İzle ve Geri Al İzle gibi özellikler de sistemde yer alıyor.

IPTV için davet var
MP & Silva’nın Avrupa Direktörü Roberta Dalmiglio, bu liglerin 211 ülkede yayınlandığını, aileye TRT’nin de katılmasından gurur duyduklarını belirtti. Türk Telekom Genel Müdürü Yılmaz, Türkiye’nin dijital yaşam dönüşümüne Türk Telekom’un öncü olacağını belirterek, şunları söyledi: “Son 3 yıldır fiber altyapıya yaptığımız yatırımlarla 3 milyonu aşkın müşteriye IPTV hizmeti verebilir konumdayız. Buradan IPTV hizmeti vermek isteyen şirketleri davet ediyoruz, bu altyapımızı kullanıma açtığımızı duyuyoruz. Eylül sonu itibariyle 1.5 milyon haneye fiber altyapıyı getirdik.”
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin “TTNET işbirliğiyle Avrupa liglerinin heyecanını Türkiye’ye izlettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu üç organizasyonun bütün maçları TRT Spor logosuyla sadece Tivibu’da olacak. Sözkonusu liglerden bazı maçlar da platformun dışında açık kanalda TRT Spor’da yer alacak” dedi.