Ekonomi Ayder’de dönüşüm nisanda başlıyor

Ayder’de dönüşüm nisanda başlıyor

30.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Rize’de Ayder Yaylası Kentsel Dönüşüm Çalışması ile ilgili toplantıya katıldı. Kurum, Ayder Yaylası’nda öncelikli olarak otopark ihtiyacını karşılamak üzere 2 bin araç kapasiteli otopark inşaatı yapacaklarını söyledi.

Ayder’de dönüşüm nisanda başlıyor

Kaplıcaların bulunduğu alanda bir de butik otel projesinin başlatılacağını anlatan Kurum, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“2019’un nisan ayında başlatarak inşaat sürecini hızlı şekilde bitirmek istiyoruz. Ayder’de kentsel dönüşüm uygulamaya geçilecek. Turizm Bakanlığı’na tahsisli alan üzerinde rezerv konut üreteceğiz ve bu konutlarla vatandaşımızı rızası çerçevesinde rezerv konutlara taşıma çerçevesinde tüm Ayder’deki çirkin yapı yoğunluğunu, bölgenin mimari ve kültürel yapısına uygun projeyi, Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda gerçekleştiriyor olacağız. Dönüşüm, Ayder esnafı mağdur edilmeden planlı şekilde yürütülecek.”

‘Denetim’e kuralı çözüm

Bakan Kurum, yapı denetim sistemindeki değişiklikle ilgili olarak, “Düzenlemeler 1 Ocak’ta yürürlüğe girecek. Yapı denetim kuruluşlarını Bakanlığımız kura sistemi ile belirleyecek. Yapı denetim kuruluşlarımız yüklenicilerle değil, Bakanlığımız ile istişare edip kura çerçevesinde işlerini alacak” dedi.