Ekonomi Az görenlere gün ışığı projesi

Az görenlere gün ışığı projesi

20.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk Telekom’un Engelsiz Yaşama Derneği ile 2014’de hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi Günışığı, bugüne kadar 62 ilde yaklaşık 900 az gören çocuğun görme yetilerini geliştirmelerini ve ailelerin, öğretmenlerin bu sorunla ilgili bilinç ve farkındalık seviyesini de büyük ölçüde artırmalarını sağladı.

Az görenlere gün ışığı projesi

Az gören çocukların erken müdahale eğitimi ile başka birinin yardımı olmadan yaşamlarını sürdürmesini, görme engelliler okulu yerine kaynaştırma eğitimine devam etmesini amaçlayan proje ile görme engelli çocukların görme dereceleri tespit edilerek görme yetilerini kullanma konusunda bilinçlendirme çalışmaları hayata geçirildi. Erken müdahale eğitiminin uzaktan alınabilmesini sağlayan proje kapsamında Türk Telekom’un teknoloji ve altyapısı ile bu eğitimin uzaktan verilmesi de sağlandı.

Haberin Devamı

Ölçümü yapıldı

Türk Telekom, Günışığı projesinin etkilerini, SROI (Değişim Teorisi ve Yatırımın Sosyal Geri Dönüşümü) metodu ile uluslararası standartlara uygun şekilde ölçümleyerek değerlendirdi. SROI metodu, projenin topluma sağladığı getirileri ve projenin katılımcı çocuklarla ebeveynler üzerindeki etkilerinin finansal rakamlarla ve somut olarak ortaya konmasını sağladı.