Ekonomi Bakanlar toplandı ‘gündem’ dijital!

Bakanlar toplandı ‘gündem’ dijital!

25.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

G20 Dijital Ekonomiden Sorumlu Bakanlar Toplantısı,  Arjantin’in Salta kentinde başladı.Toplantı, dünyanın en büyük 20 ekonomisinin dijital ekonomiden sorumlu bakanlarını bir araya getirdi. Türkiye’yi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın temsil ettiği toplantıya, diğer G20 üyelerinin heyetleriyle uluslararası örgütlerin temsilcileri de katılacak.

Bakanlar toplandı ‘gündem’ dijital

Ana gündem maddesi “Ekonomik Kalkınma İçin Dijitalleşme” olacak toplantı kapsamında, e-devlet düzenlemeleri, dijital ekonominin ölçümü, yeni gelişen teknolojiler, KOBİ’lerin dijital dönüşümü ve geleceğin işleri gibi konularda ülkelerin kendi uygulama ve değerlendirmeleri paylaşılacak.

Haberin Devamı

Varank, toplantıda, Türkiye’nin söz konusu alanlarda hayata geçirdiği projeleri gündeme getirecek.

UZAY AJANSI KONUŞULDU

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Arjantin’in Salta kentinde Rusya Dijital Kalkınma, Haberleşme ve Kitle İletişim Bakanı Konstantin Noskov ile görüştü. İki bakan, Türkiye Uzay Ajansı’nın kurulumu ve sonrasında muhtemel işbirliğinin geliştirilmesini görüştü. Görüşmede, Türkiye’ye yönelik doğrudan yatırımların artırılması, Türk girişimcilerin de Rusya’daki yatırımlarını yoğunlaştırmasına ilişkin çalışmaların hızlandırılması konusunda görüş birliğine varıldı.