Ekonomi Bakanlardan zehirli pirinç isyanı!

Bakanlardan zehirli pirinç isyanı!

03.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin pirinç deposu olarak bilinen Gönen Ovası’nda sanayi tesislerinin atıklarıyla sulamada kullanılan Gönen Çayı’nı zehirledikleri bilgisi büyük yankı uyandırırken, Gıda ve Tarım Bakanı Mehdi Eker ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu buna isyan etti.

Bakanlardan zehirli pirinç isyanı

Eker, pirinç piyasasından rant elde etmek için bu tür söylentilerin çıkarıldığını belirtirken, Eroğlu da, zehirli olduğu iddia edilen nehir suyunun kullanılmadığını belirtti.

Lobi dünyası
Eker, Meclis’te konuya ilişkin soruya, “Analizleri yapılıyor. Her lobi bir şey için çalışıyor. Dünya lobi dünyası. Herkes bir şey söylüyor. Tereyağını kötülediler margarin satmak için. Yumurtayı kötülediler bilmem neyi satmak için. Şimdi de bu. Bakalım arkasından ne çıkacak?” dedi.
Eroğlu ise Ergene, Gönen çayları başta olmak üzere Trakya’daki nehirlerin ıslahı için, “Muhteşem bir düzelme var. Kimsayasal oksijen ihtiyacı 4’te bir durumda” diye konuştu. Eroğlu, şunları söyledi:
“Bir defa pirinç Ergene’den Gönen’den sulanmıyor, Ergene’nin kirliğini gittikçe azalıyor. Sulama baraj ve göletlerden yapılıyor. 109 sulama tesisi yaüpıldı. Bazıları bu şekilde haber yayarak oradaki pirincin toplanılmaması ve dışarıdan ithal edilmesinin önünü açmak istiyor olabilir.”

Haberin Devamı

Yeni projeyle çözüm
Eroğlu, organize sanayi bölgelerinin nehirleri kirletmemesi için alınan önlemlere değinerek “Başta Trakya bölgesi olmak üzere organize sanayi bölgesi arıtma tesisleri büyük ölçüde kuruldu. Organize sanayinin alt yapısı yürütülüyor. Yeni proje yürütüyoruz. Organize sanayileri, ıslah organize sanayi bölgeleri diye topladık. Batmış tarla sistemiyle, teknik bir uygulama bu. Çözüm bulmaya çalışıyoruz” dedi.