Ekonomi Bakkallar İtalyan malı satmayacak

Bakkallar İtalyan malı satmayacak

23.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bakkallar İtalyan malı satmayacak

Bakkallar İtalyan malı satmayacak

       PKK lideri Abdullah Öcalan'ı iade etmeyen İtalya'ya karşı amborgo eylemleri sürüyor. İtalyan mallarına karşı başlatılan boykot kampanyası, bakkal ve market tezgahlarına kadar genişledi.
       Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, İtalyan menşeli malları "satmama ve bir daha da raflara koymama" kararı aldıklarını bildirdi.
       Palandöken, İtalyan mallarına yönelik "pazar tıkama" uygulaması başlatacaklarını ve bu amaçla Federasyon Yönetim ve Denetim Kurullarının bugün Ankara'da toplantıya çağırıldığını belirtti.

       İtalyan menşeli ürünlerden makarna, bisküvi, çikolata, sos, salça, konserve, pizza çeşitleri ve şarap türü malların tümümün satışını durduracaklarını kaydeden Palandöken, bu malların raflardan ineceğini ve daha da raflara konulmayacağını ifade etti. İtalyan hükümetinin hukuksuzluğu adalet sayan yanlı tutumu nedeniyle, ülke genelinde müşterilerden de bu konuda şimdiden destek gördüklerini vurgulayan Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Başkanı, boykot eyleminin yurt genelinde başarıyla uygulanacağını söyledi.

       Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Türkiye'nin düzeyli bir müttefiki olarak görünen İtalya'nın, bölücü örgüte yönelik desteğine bir anlam
       veremediklerini ifade etti ve İtalya ile ekonomik ilişkileri ciddi olarak yeniden gözden geçireceklerini kaydeden Aygün, ATO'ya bağlı bazı komitelerde İtalyan ürünlerini boykot uygulamasının başlatıldığını bildirdi.
       İtalyan mallarına boykot uygulamasında bütün ATO üyelerine her konuda destek olacaklarını vurgulayan Aygün, protestoların dalga dalga yayılacağını ve tepkilerinin İtalya'nın bölücü örgütün başını Türkiye'ye iade edene kadar süreceğini kaydetti.

       Davut GÜLEÇ, Demet ÖZTÜRK - KAYSERİ
       ULUSLARARASI Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Saffet Ulusoy, İtalya'nın Apo'ya sahip çıkmasına tepki göstererek, "Eğer iade etmezlerse bana verdikleri onur nişanını kendilerine iade edeceğim" dedi.
       Kayseri Sanayi Odası'nda yapılan UND Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı'nda nakliyeciliğin sorunları tartışıldı. Kayseri'de yapılan İtalya aleyhtarı mitinge gösterilen ilginin kendisini gururlandırdığını belirten Ulusoy, "Salı günü (yarın) İtalya'nın Trieste şehrine gideceğim. Apo'yu vermezlerse bana takılan onur nişanını iade edeceğim. Türkiye'de Kürt meselesi yok. Kürt meselesi olduğunu kimse söyleyemez. Bir İtalyan firma ile 32 tekstil makinası için anlaşmıştım. Bu mesele ortaya çıkınca, firma yetkilisini aradım ve `ben bu makinaları alamam. Alırsam beni linç ederler' dedim. Yetkili bana, `32 makinayla birlikte Apo'yu da linç edip göndereceğim' dedi. Demek ki, İtalyan halkı da Apo'yu lanetliyor ve istemiyor. Apo'yu Suriye ve Rusya'dan çıkarttık. İtalya'da da barınamaz. Ya teslim edecekler ya da 2 ay sonra kendisi yok olacak" dedi.
       Ulusoy, adını açıklamadığı bir partinin kendisine yaptığı milletvekilliği teklifini "Ben hırsızlık yapamam. Aldığım para bana da, çocuklarıma da yetmez. Hem ben Üniversite mezunu değilim. Parmak kaldırmak içinde parlamentoya girmem" diyerek geri çevirdiğini belirtti.