Ekonomi Bakliyat fiyatları TMO ile düştü

Bakliyat fiyatları TMO ile düştü

10.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, bakliyat fiyatlarını takip ederek üretici ve tüketicinin mağdur olmaması için gereken tüm tedbirleri aldıklarını belirterek, “Kuruluşumuz, tüketicilere yönelik uygun fiyatlardan yaptığı perakende satışlar neticesinde yüksek seyreden market fiyatlarında da bir miktar düşüş etkisinde bulundu, piyasa regülasyonunu sağladı” dedi.

Bakliyat fiyatları TMO ile düştü

TMO’ya 25 yıllık aradan sonra geçen yıl bakliyat alım görevi verildiğini anımsatan Güldal, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Üretimde geçen yılki artışa bağlı olarak piyasa fiyatlarındaki muhtemel düşüşün üreticilerimizi mağdur etmemesi için hasatla birlikte peşin alım yaptık. Bu kapsamda, ülke genelinde 8 bin 120 üreticiden toplamda 96 bin ton nohut, bin 530 üreticiden toplamda 14 bin ton da yeşil mercimek alımı gerçekleştirerek, karşılığında 9 bin 650 üreticiye toplam 314 milyon lira ödendi. Ürün arzının tamamlanması üzerine de eylül ayında alımlara son verildi.”

Güldal, stoklarındaki nohutların toptan ve perakende olarak satışa sunulduğunu, bu ürünle birlikte mercimeğin, TMO’nun satış büfelerinin yanı sıra elektronik ortamda www.ePTTavm.com sitesi üzerinden de perakende olarak satıldığını dile getirdi.