Ekonomi Bas konuş giy çık...

Bas konuş giy çık...

03.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mobil Dünya Kongresi’ndeki teknoloji şovu devam ediyor. Akıllı ceplerin damga vurduğu fuarda lanse edilen giyilebilir teknolojiler yeni tasarımlarıyla dikkatleri çekiyor

Bas konuş giy çık...

Mobil Dünya Kongresi’nde (Mobile World Congress-MWC 2015) akıllı telefon yanında giyilebilir teknoloji rüzgarı esiyor. İspanya’nın Barcelona şehrinde düzenlenen ve 2-5 Mart tarihleri arasında açık kalacak olan fuarda, büyük teknoloji üreticileri başta akıllı saat olmak üzere akıllı bileklik, sanal gerçeklik gözlüğü gibi yeni giyilebilir teknolojilerini görücüye çıkarıyor. Giyilebilir teknoloji pazarında ilk örneklerin ardından gelen ikinci dalga ürünlerde tasarıma daha fazla özen gösterildiği dikkatlerden kaçmıyor.

Haberin Devamı


19 Türk firması katıldı
Mobil Dünya Kongresi’ne (Mobile World Congresss-MWC 205), 200 ülkeden 1.900 şirket katılıyor. MWC 2015’i ziyaret eden kişi sayısının da 90 binle rekor kırması bekleniyor. Fuara Türkiye’den de 19 firma katılıyor.

‘4G’de en üst lisansa talibiz’
Turkcell Genel Müdür Vekili İlker Kuruöz, 4G’ye geçişle yeni bir mobil deneyim fırsatının doğacağını belirterek, “4G ile hem şirketlerimizin küresel rekabet gücü artacak, hem de insanlarımız bilgiye çok daha hızlı ulaşabilecek. Yeni dönemde Turkcell olarak, 3G’de olduğu gibi 4G’de de en üst kapasiteli lisansa talibiz” dedi. Mobil Dünya Kongresi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Kuruöz, 4G’nin mobilde hızla artan veri talebini karşılamak ve mobil genişbant hizmetlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak için hayati olduğunu ve bu teknoloji için tam zamanın geldiğini kaydetti.

Haberin Devamı

YENİ CİHAZ FURYASI

Bas konuş giy çık...


1.5 metre suya dayanıklı
Sony, su geçirmez cep telefonu serisinin yeni modeli Xperia M4 Aqua’yı lanse etti. 1.5 metreye kadar suya dayanıklı olan telefonun mikro USB girişi de sudan etkilenmiyor. 5.2 inç’lik IPS ekranı bulunan telefon, 1.5 GHz işlemci ve 2 GB Ram’le geldi. 13 MP arka ve 5 MP’lik geniş açılı selfie kamerası ve LED flaşıyla da ilgi çekiyor. 4G LTE uyumlu olan M4 Aqua’nın, 8 ve 16 GB’lik dahili hafıza seçeneği var. Türkiye’nin de yer aldığı 80 ülkede nisan ayında satışa çıkacak. Cihazın Avrupa için belirlenen satış fiyatı ise 299 Euro.

Bas konuş giy çık...


Fiyat odaklılar için
Microsoft uygun fiyat segmentindeki akıllı telefon modellerinin lansmanını sürdürüyor. Fuarda Lumia 640 ve Lumia 640 XL’i tanıttı. Cihazlar fiyat odaklı kullanıcıları çekmeyi hedefliyor. İki telefonda da bir yıllık ücretsiz Microsoft Office 365 üyeliği sunuluyor. Lumia 640, 5 inç HD ekran ve 8 Megapiksel arka ve 1 Megapiksel ön kameraya sahip. Çift sim kart girişi, 1 GB Ram ve 8 GB dahili hafızası var. 640 XL ise 5.7 inç ekranla Zeiss optikli 13 megapiksel kamerayla geldi.

Bas konuş giy çık...

Lenovo’dan tabletler
Lenovo da fuarda tablet serisiyle boy gösterdi. Tab 2 A10-70 modeli multimedya özellikleriyle dikkat çekiyor. 10 inç’lik ekrana sahip tablet, Dolby Atmos teknolojisiyle donatıldı. Çok hoparlörlü ses çubuğu olan Tab 2 A10-70 sadece 8.9 mm incelikte ve 509 gram ağırlığında. Mediatek dört çekirdekli işlemcisiyle Android 4.4 çalıştıran tablet, 8 megapiksel arka kamerasıyla göz dolduruyor. İnci beyazı ve gece mavisi renkleriyle 199 dolardan satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Bas konuş giy çık...

Sanal gerçeklik oyuna geldi
HTC ve oyun firması Valve’ın işbirliğinde geliştirilen sanal gerçeklik gözlüğü ‘Vive’ fuarda ilgi gören cihazlar arasında yerini aldı. Bilgisayar oyunları için uygun olan gözlük Oculus Rift’le rekabet etmeyi hedefliyor. Üzerinde 1280x1080 piksellik bir ekran bulunan gözlüğün ekran yenileme frekansı saniyede 90 kare olarak açıklandı. Gözlük 360 derece görüş açısı sunacak şekilde tasarlandı. Hareket algılayıcı sensörleri bulunan Vive, kullanıcısının en küçük hareketlerini bile algılayabilecek.

Bas konuş giy çık...

Aynı klasik saat gibi
LG de MWC 2015’deki giyilebilir yarışında Urbane adlı akıllı saatiyle yer aldı. LG Watch Urban’da ilk dikkati çeken klasik saat tasarımına sahip olması. İnce profiliyle hem kadınlar hem de erkeklere hitap ediyor. 1.3 inç’lik yuvarlak P-Oled ekranı, çelik gövdesi, gümüş ve altın eklemeleri var. Daha klasik bir görüntü için de doğal deri bir kayışla tamamlanıyor. Dokunmatik kullanıcı arayüzü sayesinde Android 4.3 ve üstü işletim sistemine sahip akıllı telefonlarla da uyumlu çalışıyor. 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon işlemcisi, 4 GB hafızası, 410 mAh pil ömrü var. Altın ve gümüş renk seçeneğiyle sunulan cihaz, toz ve suya da dayanıklı.

Haberin Devamı

Bas konuş giy çık...

Vücut sıcaklığını düşürüyor
Acer’ın akıllı bilekliği Liquid Leap+’ın en önemli özelliği esnekliği. Bağımsız işletim sistemli cihaz, Android, iOS ve Windows’la çalışabiliyor. Giyilebilir cihazın, ince 1 inç’lik dokunmatik ekranı var. Kıvrımlı yüzeyi tensel teması minimuma indirerek vücut sıcaklığını düşürmeyi amaçlıyor. Kullanıcının adımlarını, koştuğu mesafeyi ve yakılan kalorileri kaydederek spor yaparken iyi bir yardımcı olmayı hedefliyor. Su geçirmezlik sertifikası sayesinde 7/24 giyilebiliyor. Mart ayında EMEA’da 79 euro fiyatıyla satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Bas konuş giy çık...

Kol saati görselliğinde
Çinli Huawei de Android Wear işletim sistemli saatiyle giyilebilir yarışına girdi. Saat, klasik yuvarlak hatlara sahip kol saati görselliğinde tasarlandı. Tam dokunmatik 1.4 inç ekranla gelen Huawei Watch, 400x400 piksel çözünürlüğe, çelik gövdeye, kristal ekrana, dahili kalp ve hareket sensörüne sahip. 130 farklı komponentten üretilen saat, 1.2 Ghz Qualcomm işlemci ve 512 MB’lik Ram’le güçlendirildi. Akıllı saat siyah, gri ve gold renk seçeneklerine sahip.

‘Türkiye’de yapılsın’
İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, bu yıl Mobil Dünya Kongresi’nde kendi organizasyonlarıyla gelen 12 firma olduğunu belirterek, “Bağımsız gelen de 7 firma var. Toplamda 19 Türk firması burada” bilgisini verdi.
Bu organizasyonun Türkiye’de yapılmasını hedeflediklerini dile getiren Topçu, şunları söyledi: “Türkiye, 260 metrekare alanda fuarda yer alıyor. Bu fuardaki dördüncü yılımız. Her yıl alanımız büyüyor.
İstanbul’un yeterliliği Barselona’dan yüksek. GSMA’yı İstanbul’a getirebilmemiz için sektör olarak birlikte hareket etmeliyiz. GSMA CEO’su Hoffman ile şimdiye kadar 3 kere görüştük. İstanbul GSMA için Milano, Paris, Almanya ve Barselona ile yarışıyor. Fuarın Barselona’ya 1 haftalık getirisi 450 milyon euro.”