Ekonomi Başbakan e-Devlet Kapısı’nı ‘Ya Allah bismillah’ diyerek açtı

Başbakan e-Devlet Kapısı’nı ‘Ya Allah bismillah’ diyerek açtı

19.12.2008 - 01:26 | Son Güncellenme:

Kamu hizmetlerinin tek adresten elektronik ortamda sunulacağı “e-Devlet Kapısı”nın açılışı Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi

Başbakan e-Devlet Kapısı’nı ‘Ya Allah bismillah’ diyerek açtı

Sistemi hizmete sokmak için dokunmatik ekrana tıklarken, “Ya Allah bismillah” diyen Erdoğan artık, devletin vatandaşın ayağına gideceğini, vatandaşın sıra beklemesini önleyecek projelerin 1 yıl içinde tamamlanmasını öngördüklerini belirtti.
Erdoğan, temel kanunların e-devlete uygunluğunun Başbakanlık bünyesinde oluşturulacak bir komisyon tarafından inceleneceğini de söyledi. Dün MEB Şûra Salonu’nda düzenlenen “e-Devlet Kapısı” projesi açılış törenine Başbakan’ın yanı sıra, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanları Mehmet Şimşek ve Mehmet Aydın da katıldı.
‘e-askerlik’ yolda...
Erdoğan, “Bilgisayar kullanan her vatandaşımız pek çok kamu hizmetine internet üzerinden ulaşmaya başlıyor. Devletin kısa yolu olarak ifade ettiğimiz e-Devlet Kapısı Projesi ile vatandaş-devlet ilişkilerinde yeni bir dönemin kapısını açıyoruz” dedi.
TÜRKSAT Genel Müdürü Özkan Dalbay ise vatandaşların www.türkiye. gov.tr adresinden, elektronik imza ve mobil elektronik imza ile hizmet alabileceklerini söyledi. Projede ilk etapta 22 kamu hizmeti sunulacağını belirten Dalbay bir süre sonra portalda “e-askerlik” gibi hizmetlerin de verilmeye başlanacağını bildirdi.
Konuşmaların ardından sahneye “Türkiye’nin geleceği” olarak anons edilen bir kız çocuğu gelerek Erdoğan ve Yıldırım’a e-devlet şifresi verdi. Dokunmatik ekrana tıklayıp sisteme giren Erdoğan, “Parmağımızı basıyoruz ve ‘Ya Allah bismillah’ diyoruz” dedi.