Ekonomi Başbakan Yıldırım: 7 ayda 1084 sığınak imha edildi

Başbakan Yıldırım: 7 ayda 1084 sığınak imha edildi

09.05.2017 - 12:02 | Son Güncellenme:

Savunma Sanayi Fuarı'nın açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Bu yıl ilk defa kara, deniz ve hava kuvvetlerimizin de tanıtım stantları olacak. Yerli ve milli araçlarımız da tanıtılmış olacak. Kendi güvenliğimiz için istediğimizi herkes için istiyoruz" dedi. Başbakan Yıldırım gelişen teknoloji ile birlikte son 7 ayda terör örgütlerine ait 1084 sığınağın yerle bir edildiğini açıkladı. Yıldırım, Milli Savunma Üniversitesi'ne başvuruların 25 Mayıs'a kadar süreceğini dile getirdi.

Başbakan Yıldırım: 7 ayda 1084 sığınak imha edildi

Başbakan Binali Yıldırım, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 13. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nın açılışında konuştu. "Bu yıl ilk defa kara, deniz ve hava kuvvetlerimizin de tanıtım stantları olacak" diyen Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle: Yerli ve milli araçlarımız da tanıtılmış olacak. Başarılı organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.Ne yazık ki yaşadığımız dünya, hukuk insan hakları bağlamında uluslararası toplumun birbirine destek verdiği bir dünya olmaktan hızla uzaklaşıyor. Demokrasi, barış, huzur, adalet için yürekli devlet adamları ve bilim adamlarına ihtiyaç vardır. Türkiye olarak hem kendi güvenliğimizi hem de başka ülkelerin güvenliğini sağlamanın mümkün olduğunu hep söylüyoruz.

Haberin Devamı

KENDİMİZ İÇİN İSTEDĞİMİZİ HERKES İÇİN İSTİYORUZ

Demokrasi için, barış için, huzur için, adalet için daha fazla yürekli insana, yürekli devlet adamlarına ve bilim adamlarına ihtiyaç vardır. Türkiye olarak hem kendi güvenliğimizi hem de başkalarının güvenliğini savunmanın, korumanın mümkün olduğunu hep söylüyoruz. İnsan hayatını korumayı esas alan politikalarımızın özü de bundan ibarettir. Kendi güvenliğimiz için istediğimizi aslında herkes için istiyoruz. Kendi inancımız için hürriyet istediğimiz gibi başkalarının inancı için de hürriyet istiyoruz.Sınırlarımızın güvenliğini, toprak bütünlüğümüzü, can ve mal emniyetimizi nasıl önemsiyorsak, bütün ülkelerin de emniyet ve güven içerisinde olmasını önemsiyoruz, istiyoruz. Güvenlik politikalarımızı; insanı ve hayatı savunmak üzere belirliyoruz. Ülkemizin güvenliğini sağlarken aynı zamanda milyonlarca savaş mağduruna kucak açmamız, bütün insanlığın görmesi gereken bir gerçektir, bir fedakarlıktır.

Haberin Devamı

7 AYDA 1084 SIĞINAK ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bugün BM'nin kayıtlarına göre en fazla mülteci barındıran ülke Türkiye'dir. Sadece insani yardımlarla değil terörle mücadelede dostlarımızla işbirliği esasına dayalı bir politika güdüyoruz. Ülkemize yönelik tehditlere karşı gereğini yapmaya devam edeceğiz. Özellikle düzensiz göç ve kaçakılıkla mücadelede başarılı bir mücadele sürdürüyoruz. Son 7 ayda 1084 sığınak etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçlerimizin başarısında teknolojik araçlar çok önemli iş görüyorlar. Yerli ve milli imkanlarımızı seferber ederek savunma alanındaki başarılarımıza her gün yenilerini ekliyoruz.

MİLLİ PROJELER...

Türkiye bugün dünyada dostluğu talep edilen husumetinden de çekinilen itibarı yüksek bir ülkedir. Savunmada nereden nereye geldiğimizi az önce açıkladık. 15 yıl önce savunmada dışa bağımlığımız yüzde 80'lerdeyken bu oran yüzde 40'ın altına düşmüştür.Binden fazla şirket küçük orta ölçekli işletmeler ve üniversitelerin katkılarıyla savunma sanayii alt yapısı oluşturulumuştur. Sektörün cirosu 10 yıl içerisinde 1 milyar liradan 20 milyar liraya ulaşmış durumda. 2002'de sadece 250 milyon dolardayken bugün 6 milyar doları bulan 1.7 milyara ulaştı. Savunma ihracatımızı 1.8 milyardan 20 milyar seviyesine çıkarmış bulunuyoruz. AR-GE çalışan kişi sayısı 29 binden 133 bin seviyesine çıkmıştır. Gelecek 10 yıl içerisinde en az yüzde 2,5 mertebesine yükselmektir. Bu yıl tam 260 adet proje üzerinde çalışıyoruz bunların bütçesi 123 milyar liradır. Karada Altay Tankı, Milli Piyade Tüfeği gibi araçlarımızı yaptık. Tanksavarlar, güdümlü roketler artık yerli teknoloji ile üretilir hale geldi. Dost ve müttefik ülkelerinde taleplerini de değerlendiriyoruz. Savunmada Hürkuş isimli uçağımız, ATAK helokopterimiz, ANKA gibi, İHA gibi savunma araçlarımız önemli araçlarımız. Savunma sistemlerinin yenilerini envatere katmak için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bölgesel havuzlu çıkarma gemilerimiz hala çalışma aşamasında.

Haberin Devamı

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ BAŞVURULARI

Geçtiğimiz sene Milli Savunma Üniversite'mizi kurduk. Geleceğin komutanları artık bu üniversitede yetişecek. 25 Mayıs'a kadar Milli Savunma Bakanlığı ve üniversitenin web sitelerinden başvuruda bulunabilecekler. Avrupa'nın 6'nci. Dünyanın 17'nci büyük ekonomisiyiz. Milli gelirimiz 15 yılda 3 kat arttı. 3 bin 600 dolardan 11 bin doalrın üzerine ulaştı. Güçlü istikrar ve güven sayesinde 170 milyar doların üzerinde doğrudan yatırım geldi.

Haberin Devamı

Şimdi yeni bir döneme giriyoruz. Bu dönemde işimiz daha fazla üretim, ihracat ve daha fazla refah. Türkiye bir yandan kendi halkının barışı huzuru kardeşliği için yapıyor her türlü desteği kayıtsız şartsız vermeye devam edecek. Türkiye zor günlerde olan dostlarının yanında olmayı tercih etmiştir.