Ekonomi Bayramda 8 milyon kişi seyahat edecek

Bayramda 8 milyon kişi seyahat edecek

31.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, bugünden itibaren bayram nedeniyle ciddi bir seyahat hareketi başlayacağını belirtirken, bayram tatilinde 6 milyar liranın üzerinde ekonomik hareket beklendiğini söyledi. Bağlıkaya, bayram dolayısıyla seyahat edecek kişi sayısının ise akraba ziyaretleri de dahil 7-8 milyon kişi olacağını dile getirdi.

Bayramda 8 milyon kişi seyahat edecek

Bağlıkaya, bayram tatiline ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, deniz, kum, güneş tatiline gidenlerin Antalya, Bodrum, Marmaris, Side, Çeşme bölgesini tercih ettiğini, bunun dışında kültür turlarının da yoğun ilgi gördüğünü; Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve Kapadokya turlarına ciddi ilginin bulunduğunu aktardı.

Haberin Devamı

Seyahatler ertelendi

23 Haziran’daki İstanbul seçimlerinin etkisine ilişkin değerlendirme de yapan Bağlıkaya, “İç turizmin önemli bir bölümü nüfusu ve ekonomik canlılığı açısından İstanbul kaynaklı. Bizim acentalardan edindiğimiz bilgi yüzde 90’ının seyahatinin başka bir tarihe ertelediği yönünde. Seçimde tatil sebebiyle çok ciddi seçmen sayısında eksiklik olacağını düşünmüyoruz” dedi.