Ekonomi ‘Bazı fırsatçılar %300 zam yapmış’

‘Bazı fırsatçılar %300 zam yapmış’

21.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, son dönemde yapılan denetimlerde bazı fırsatçıların yüzde 200-300 zam yaptığını saptadıklarını söyledi.

‘Bazı fırsatçılar  %300 zam yapmış’

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Delegeler Çalıştayı’na katılan Pekcan, “Bazı fırsatçılar yüzde 200-300 fiyatlara aşırı zam yapmışlar, bunları tespit ettik, bu firmalardan savunma istedik. Etiketlerde hatalar tespit ettik ve ceza uyguladık” dedi.

Haberin Devamı

‘Denetimler bitecek’

Pekcan, “Spekülasyon yaratarak tüketicimize zarar veren uygulamaların önüne geçmek için denetimlere devam ediyoruz. Ben serbest piyasa ekonomisinden yanayım. Bu denetimleri, bu geçiş döneminde zorunlu olduğumuz için gerçekleştiriyoruz. Bu süreci atlatır atlatmaz bu denetimlere son vereceğiz. Sizlerin bu süreçten zarar görmemeniz için gereken özeni ve hassasiyeti gösteriyoruz” diye konuştu.

TİM Başkanı İsmail Gülle, “Şimdiye kadarki en yüksek ekim ihracatını ve en yüksek aylık ihracat rakamlarından birini 1 Kasım’da açıklayacağız” dedi.

İhracatçıya 8 bin yeşil pasaport

27 ayrı sektörde faaliyet gösteren 61 ihracatçı birliğinin bağlı olduğu TİM’in ihracatçılara yol gösterici rolünü başarılı bir şekilde devam ettirdiğini ifade eden Bakan Pekcan, ihracatçıların daha fazla katma değer üretmelerini, Ar-Ge, inovasyon ve tasarım odaklı bir üretim ve ihracata yönelik tüm adımları korkmadan atmalarını beklediklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Toplantıda ihracatçılar Bakan Pekcan’a yeşil pasaport konusundaki taleplerini de iletti. Yurt dışına daha kolay açılmaları için ihracatçılara yeşil pasaport verdiklerini anımsatan Pekcan, “Bugüne kadar 6 bin 882 firmadan 8 bin 428 kişiye yeşil pasaport verilmiştir. Bugünkü taleplerinizi de İçişleri Bakanımızla görüşeceğim. İnşallah ilk aşamada 500 bin dolara (yeşil pasaport için ihracat rakamı) sonrası Allah kerim” dedi.