Ekonomi BDDK, Garanti’nin BBVA’ya hisse devrini onayladı

BDDK, Garanti’nin BBVA’ya hisse devrini onayladı

03.03.2011 - 02:44 | Son Güncellenme:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Garanti Bankası’nın hisselerinin İspanyol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria’ya (BBVA) devrine onay verdi

BDDK, Garanti’nin BBVA’ya hisse devrini onayladı

Doğuş Grubu ve BBVA, Garanti Bankası’nda yüzde 24.8902’lik hisseleriyle eşit olarak yer alacaklar.
Doğuş Grubu, Garanti Bankası’nın çıkarılmış sermayesinin yüzde 6.29’una karşılık gelen toplam 264.188.400 nominal lira değerinde Garanti Bankası hissesini İspanyol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, S.A (BBVA) satmak üzere hisse devir sözleşmesi imzalandığını Kasım 2010’da kamuoyuna açıklamıştı.
Garanti Bankası’ndan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderdiği yazıda satışa konu hisselerin toplam bedelinin 2 milyar 62 milyon dolar olarak belirlendiği bildirilmişti. Hisse devrinden sonra Doğuş Grubu’nun Garanti Bankası’ndaki payı yüzde 24.89 oldu. BBVA, ayrıca GE Arastırma ve Müşavirlik Ltd’e (GE) ait ve Garanti’nin çıkarılmış sermayesinin yüzde 18.60’ına karşılık gelen toplam 781 milyon 200 bin nominal TL değerde Garanti Bankası hissesini de satın almak üzere GE ile anlaşmaya varmıştı.
Doğuş Grubu ve BBVA arasında Garanti’nin sevk ve idaresi hususundaki prensipleri düzenlemek maksadıyla 1 Kasım 2010 tarihinde ayrıca bir hissedarlar sözleşmesi imzalandığı açıklanmıştı.